Artiest

Chef'Special

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Chef'Special
Chef'Special is een vijfkoppige formatie uit Haarlem, opgericht in 2008. De band brengt een mix van funk, reggae en hiphop met elementen uit pop en rock. Het derde album, Amigo, komt in 2017 uit en levert hen o.a. een Edison op!

Chef'Special maakt vrolijke, opzwepende muziek, met zang en raps van de charismatische frontman Joshua Nolet.

Releases

De formatie brengt in 2009 de EP Hungry uit, die met een spetterend concert gepresenteerd wordt in het poppodium Patronaat in Haarlem. De band werkt in 2010 hard aan hun debuutplaat One For The Mrs, die in maart 2011 verschijnt. The Mrs is overigens hun oude tourbus! De eerste single heet 'Scribblin', hiermee wordt de band tot 3FM Serious Talent uitgeroepen.

'Too Far Gone'

Voor de clip bij de single 'Too Far Gone' haalt de band een stunt uit. De drummer van de band, Wouter Prudon, regisseerde met hulp van studenten van de Filmacademie in Amsterdam een ijzersterke videoclip: een politieke satire waarin Matthijs van Nieuwkerk en zijn De Wereld Draait Door een prominente rol spelen. Voor de clip krijgt de band een prijs op het Nederlands Online Filmfestival.

Huisband DWDD

In het seizoen van 2011/2012 is Chef'Special de huisband van het TV-programma De Wereld Draait Door. Iedere laatste vrijdag van de maand trakteert de band het publiek op een dosis hiphop en funk.

Passing Through

In 2014 komt Chef'Special met een tweede studioalbum getiteld Passing Through. Daar staan onder andere de singles 'On Shoulders' op en 'In Your Arms'. Dit laatste nummer schrijft Joshua last-minute, vlak voor het opnemen van het album, voor zijn overleden vader. Het nummer wordt al snel een van hun grootste live-successen.

Titelsong

De Nederlandse filmcomedy Homies, die op 22 januari 2015 uitkomt, gebruikt het liedje 'Still Don't Know' van Chef'Special als titelsong. Dit nummer staat op het album Passing Through. De band staat in datzelfde jaar twee keer in een hartstikke uitverkocht HMH en brengt de EP Shot in the Dark uit.

Overzees

De boys hopen op een doorbraak in Amerika. Daarom steken ze de Atlantische Oceaan over. In 2015 touren ze vanaf de zomer door de Verenigde Staten en daar blijven ze niet onopgemerkt! Het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Billboard tipt het nummer 'In Your Arms' als een track die je in de gaten moet houden. Chef'Speciaal voor de Amerikaanse markt komt de Chef'Special EP uit. 

Festivalkneiter

In 2017 verschijnt het album Amigo. Het gelijknamige nummer wordt direct 3FM Megahit. Door de aanstekelijke, vrolijke tekst doet de single het enorm goed op festivals. Verder doet ook 'Try Again' het lekker, voor deze single krijgt Chef'Special een gouden plaat. 

Tracks van Chef'Special