3FM nieuws

15 jaar Chef'Special: van 3FM Talent tot de Ziggo Dome

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 15 jaar Chef'Special: van 3FM Talent tot de Ziggo Dome

Chef'Special bestaat vijftien jaar als band, speciaal daarvoor een tijdlijn met alle mooie momenten die ze delen met 3FM. Tijd voor een trip down memory lane! Want voor wie het zich nog kan herinneren, begon het Chef'Special-hoofdstuk allemaal in 2008 al. Lees mee!

2008: Early years

Volop geïnspireerd door bands als Red Hot Chili Peppers en The Roots trekken de vijf muzikale vrienden een plan. Samen zouden zij hun idolen achterna gaan en zelf muziek gaan maken. Al snel beginnen ze aandacht te krijgen van het grote publiek, en als ze vervolgens 'Too Far Gone' uitbrengen vallen ze op met hun creatieve muziekvideo. Dit is dan ook het moment dat het voor de band begint te ontploffen.

2011: 3FM Talent

En dan is het eindelijk de beurt aan Chef'Special om de titel van 3FM Talent (toen nog Serious Talent) te dragen. Hiermee worden er een hoop deuren geopend voor het vijftal, zo wordt hun muziek vaker gedraaid en staat 3FM strak achter alles wat ze uitbrachten in dat jaar. Maar ook had de band ineens een slot op Lowlands, evenals een sessie op het 3OnStage podium.

Hun debuutalbum One For The Mrs. komt ook in dit jaar uit, en start hiermee een carrière waar ze nu nog steeds hard aan blijven werken. Want poe, wat hebben deze mannen veel gedaan!

foto: Ben Houdijk

Chef'Special op Lowlands 2011 bij 3OnStage

2014: 3FM Awards en 'In Your Arms'

'In Your Arms' is misschien wel een van de bekendste nummers van Chef'Special (naast 'Amigo', maar daarover later meer). Helaas is het verhaal achter de track wat minder leuk: het is namelijk geschreven voor de in 2012 overleden vader van frontman Joshua Nolet. Met deze track had hij het idee dat hij eindelijk zijn gevoelens goed had weten te verwoorden.

Het nummer sluit het tweede album Passing Through van de band af. Een album dat ze dit jaar (net als alle andere) opnieuw uitbrengen voor hun jubileum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2016: 'Amigo' en Twenty One Pilots

Maar mogelijk wel de grootste hit van de Haarlemmers, is natuurlijk 'Amigo'. Hiermee vielen ze op bij onder andere Twenty One Pilots, die ze vervolgens hebben uitgenodigd om heel Amerika mee te touren. Mocht je daar nog meer over willen lezen en nog meer foto's willen zien, check dan dit artikel uit 2016 met de foto's van 3FM-fotograaf Ben Houdijk die meereisde.

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk

2017: Festivals

Na hun succesvolle tour door Amerika is het tijd voor de band om het album behorende bij de titeltrack 'Amigo' uit te brengen. Het momentum lijkt niet te stoppen voor het vijftal, en na hun "wereld-verovering" gaan ze weer op pad door het festival circuit. De podia van Lowlands, Pinkpop, Zwarte Cross en Sziget werden onveilig gemaakt door de extreem dansbare tunes van de mannen. En op dat laatste festival stond Joshua ook nog eens met een enkelblessure op het podium, check hier hoe dat eruit zag.

En als kers op de taart ontvangt de band tijdens de 3FM Awards ook nog eens de Schaal van Rigter. Hun track 'Amigo' was dat jaar het meest gedraaid op 3FM, en dat mocht natuurlijk heugelijk gevierd worden.

2020: Corona

En dan valt de wereld ineens stil. Het hele live circuit wordt uit de lucht geslagen en alles wat gepland stond gaat ineens niet meer door... Zo ook een groot optreden van Chef'Special op Pinkpop. Wat kun je dan doen als zowel festival, als band? Samen tot een creatieve oplossing komen natuurlijk! En dat kwam bij Chef'Special niet enkel in de vorm van het album Unfold.

Vanaf een leeg Pinkpop-terrein speelt de band een intieme, stripped down concert van een half uur. Natuurlijk kun je daar nu nog van genieten, en wel hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2021-2023: Nu

Corona leek maar niet voorbij te gaan, dus moesten muzikanten maar creatief blijven met hun oplossingen. Zo begon Fieldlab met het organiseren van test-events, om te kijken hoe concerten toch veilig door zouden kunnen gaan. Zo waren de 3FM Awards dat jaar tot stand gekomen. Hiervoor heeft Chef'Special een prachtige live-sessie gespeeld, en werden zij de grote winnaars van de avond.

En dan ben je alweer in het heden: live muziek is weer volop in de concertzalen en festivals te bewonderen, en Chef'Special blaast 15 kaarsjes uit. Speciaal voor het jubileum brengen ze al hun albums opnieuw uit op vinyl staan ze vanavond in de Ziggo Dome en doen ze eind dit jaar nog een clubtour door het hele land.

Ster advertentie
Ster advertentie