Artiest

Bastille

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Bastille
Bastille wordt in 2010 opgericht in het zuiden van Londen als soloproject van singer-songwriter Dan Smith. Later gaat hij op zoek naar meer bandleden. Inmiddels bestaat Bastille uit vier muzikanten en hebben ze verschillende EP's en albums uitgebracht.

In 2011 brengt Bastille in eigen beheer de EP Laura Palmer uit. Verder plaatst de band op YouTube en MySpace. Ze krijgen veel media-aandacht en bouwen al snel een fanbase op. Eerst zijn ze vooral support-act tijdens grote shows, maar al snel daarna worden ze geboekt voor grote Britse festivals als Glastonbury.

Debuutalbum Bad Blood

De band krijgt bij Virgin Records een platencontract. Minder dan een half jaar later, in april 2012, komt hun eerste officiële single uit: 'Overjoyed'. De tweede single, 'Bad Blood', verschijnt niet veel later en is ook de naam van hun debuutalbum.

'Pompeii'

Begin 2013 brengt Bastille 'Pompeii' uit, een succesvolle vierde single. Het album Bad Blood komt op nummer 1 binnen in de UK Album Chart. 'Laura Palmer' wordt uitgebracht als vijfde single en 'Things We Lost In The Fire' als zesde single van de plaat. Ook dit nummer wordt een hit.

Nummer twee

Eind 2013 komt All This Bad Blood uit, een heruitgave van hun debuutalbum. Het debuut wordt beloond met een BRIT Award voor Best Breakthrough Act en met Rudimental doen ze een remix van "Pompeii" op het podium tijdens de awardshow.

Nieuwe muziek

Rond dezelfde tijd begint Bastille met het spelen van nieuwe nummers als 'Blame', 'Campus' en 'Oil On Water'. Een jaar later kondigt de band de nieuwe EP VS. (Other People's Heartache, Pt.III) aan met het nummer 'Torn Apart'. Voor de film Drive nemen ze het nummer 'The Driver' op. Ondertussen komt er nog meer muziek van de band uit, onder andere 'Hangin', 'Grip', 'Snakes' en 'The Currents'. Oprichter Dan Smith vertelt in een interview met de BBC dat het nieuwe album Wild World: "would go through a variety of sounds, but it is very much us." In 2018 moet een nieuw album verschijnen.