3FM nieuws

'Another Place' van Bastille laat de positieve kant van een hookup zien

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Another Place' van Bastille laat de positieve kant van een hookup zien

'Doom days' is het derde studio album van de viertallige band Bastille waar onder andere 'Another Place' op staat. Een nummer met een verassend onderwerp: een one night stand.

Met het album, dat afgelopen juni uit kwam, neemt de band je mee naar een verhaal over één avond: het begint allemaal iets na middernacht en eindigt de volgende dag vroeg in de ochtend. Met de tracks op het album vertellen ze wat er in de tussentijd gebeurt. Onder andere volgt er in die nacht een one night stand, en dat is precies waar het nummer 'Another Place' over gaat.

In eerste instantie zingt leadzanger Dan Smith het nummer alleen, maar hij had altijd al het gevoel dat het lied een duet hoorde te zijn. Het verhaal moest namelijk verteld worden van twee verschillende kanten. En dus kwam er een tweede versie waarin hij een duet met Alessia Cara zingt. De track laat de positieve kant van een hookup zien: "a positive song about a hookup that both parties are happy to engage in just once, knowing that they'll probably never see each other again."

Benieuwd geworden naar het nummer? Check hem hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie