3FM nieuws

Jackie Groenen in vrouwenelftal Feyenoord?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Jackie Groenen in vrouwenelftal Feyenoord?!

Jackie Groenen is nog maar 24 lentes jong en heeft nu al de titel Europees kampioen in the pocket. Samen met de OranjeLeeuwinnen won ze afgelopen jaar het EK vrouwenvoetbal. Wie is deze dame eigenlijk en wat zijn haar voorspellingen voor het WK? 'De Drie Vragen' van Herman geven daar antwoord op!

Is Jackie Vlaams?!

Jackie woont in België, maar heeft ze ook een Belgisch paspoort? Kort gezegd: ja! Tijdens de wedstrijd Brazilië - België was ze daarom natuurlijk voor onze zuiderburen, maar winnen had ze niet verwacht. Ze vertelde op nationale televisie dat ze uit ging van een overwinning voor Brazilië. Een klein inschattingsfoutje dus en dat heeft ze geweten! Thuis was Iedereen wakker gebleven om haar te vertellen hoe fout ze het had. Of België wereldkampioen gaat worden? Lastig inschatten vindt ze. De wedstrijd tegen Frankrijk wordt lastig. Ze zijn volgens Groenen namelijk goed bezig. Maar die finale dan? "Ik neem aan Engeland - Frankrijk." Het zal ons benieuwen Jackie...

Jackie Groenen voor Feyenoord?

"Nou ik krijg dan altijd op m'n donder als ik een club noem. Waarom geen Ajax of waarom geen andere club?" Als ze het zelf voor het zeggen zou hebben, hoopt ze dat Feyenoord een vrouwenelftal gaat oprichten. Ze hebben namelijk nog geen vrouwenelftal in de Eredivisie. Werk aan de winkel dus!

Voor het eerst in het Nationaal Elftal

Jackie begon bij de jongens, werd gescout voor een Duits team en eindigde uiteindelijk bij de jeugd van het Nederlands elftal. Hoe gaat dat precies? "Het is heel lastig in het begin want je weet niet met wie je gaat spelen en wat je gaat doen. Maar wanneer het een beetje duidelijk wordt is het een kwestie van grote lijnen uitzetten en een game plan bedenken." Klinkt simpel, maar hoe zit het dan bijvoorbeeld met de conditietrainingen? Focus je je daar ook op? Blijkbaar heeft dat geen prio. Dat gebeurt namelijk gewoon bij de eigen club.

De volgende wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen is tegen Noorwegen. Dit is de laatste wedstrijd in de poule voor de WK kwalificatie. Nederland staat één puntje voor op Noorwegen. Als we verliezen komen we in een poule met drie andere teams. Één van die teams gaat door.

Het hele interview terugkijken? Doe dat hier!

Ster advertentie
Ster advertentie