3FM nieuws

Zo vier jij 5 mei met 3FM

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo vier jij 5 mei met 3FM

Op donderdag 4 mei herdenkt Nederland alle oorlogsslachtoffers en op vrijdag 5 mei vieren we onze vrijheid. Net zoals afgelopen jaren vliegt 3FM mee met de Ambassadeurs van de Vrijheid door het hele land, zodat jij vooraan staat bij de bevrijdingsfestivals door het hele land. Check hier wat er allemaal op het programma staat!

Bevrijdingsfestivals

Door het hele land vinden er weer bevrijdingsfestivals plaats. De Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen per helikopter door het land, en 3FM-dj's Nellie en Timur zijn hierbij! Zo vliegt Nellie mee met Froukje, van de vliegbasis Gilze-Rijen naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle, en haakt Timur bij MEAU aan van Assen naar Almere. Ook zijn Barend & Wijnand als presentatieduo op het podium van Bevrijdingspop in Haarlem te vinden.

Vier morgen de vrijheid mee, en blijf op de hoogte van het programma via radio, 3FM.nl en @npo3FM op Instagram.

Voorbereiding Ambassadeurs van de Vrijheid

Ter voorbereiding van hun rol, zijn de artiesten in aanloop naar 4 en 5 mei voor op hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid. Zo ging Froukje op pad met de Oekraïense artiest Roxolana, waarbij ze erachter wil komen hoe het is om je muzikale dromen na te jagen in beperkte vrijheid. Tabitha ging op zoek naar haar roots en MEAU heeft zich middels een podcast verdiept zich in de rechten van vrouwen.

Check hier het resultaat:

Froukje en Roxolana over vrijheid

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MEAU en haar podcast over vrouwenrechten:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Bevrijdingsfestivals vinden plaats door het hele land. Nog geen plannen voor 5 mei? Check hier waar een festival bij jou in de buurt is. Benieuwd welke acts 3voor12 dit jaar tips? Check het hier!

Ster advertentie
Ster advertentie