3FM nieuws

Froukje, MEAU en Tabitha zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2023

foto: Nationaal Comite
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje, MEAU en Tabitha zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2023

Dit jaar vliegen op 5 mei Tabitha, Froukje en MEAU als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland om op te treden bij de verschillende Bevrijdingsfestivals. Samen met de bezoekers staan de Ambassadeurs stil bij het belang van vrijheid.

Ter voorbereiding van hun rol, bereiden de artiesten zich in de aanloop naar 4 en 5 mei voor op hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid. Zo gaat Froukje op pad met de Oekraïense artiest Roxolana, waarbij ze erachter wil komen hoe het is om je muzikale dromen na te jagen in beperkte vrijheid. Tabitha gaat op zoek naar haar roots en MEAU verdiept zich in de rechten van vrouwen.

Bevrijdingsfestivals 2023

Hoewel alle Bevrijdingsfestivals grote moeite hebben om de begrotingen van de gratis toegankelijke festivals rond te krijgen, is het, op het Bevrijdingsfestival Utrecht na, dankzij aanvullende bijdragen van provincies en gemeenten en hoofdsponsor vfonds, gelukt om de festivals ook dit jaar mogelijk te maken. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei betreurt het zeer dat het festival in Utrecht dit jaar niet door kan gaan ondanks de grote inspanningen van velen. Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de verschillende financiers werken de Bevrijdingsfestivals de komende periode verder aan het toekomstbestendig en financieel gezond maken van de festivals.

Ondanks de financiële uitdagingen zijn de festivals er toch in geslaagd om naast een volwaardige ‘line up’ ook meer dan 200 inhoudelijke programma’s te organiseren. Zo worden Vrijheidsvuren ontstoken, zijn er Vrijheidscolleges, ontmoetingen met veteranen en Vrijheidsmaaltijden. Ook besteden de festivals in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken dit jaar aandacht aan het belang, de betekenis en de inhoud van de Nederlandse grondwet die 175 jaar geleden in werking trad.

3FM x 5 mei

Zoals ook andere jaren, is 3FM er wederom bij op 5 mei om verslag te doen van de Bevrijdingsfestivals en mee te vliegen met de Ambassadeurs.

Ster advertentie
Ster advertentie