3FM nieuws

Ambassadeur van de Vrijheid MEAU maakt podcast over vrouwenrechten

foto: Timo Pisart
  1. Nieuwschevron right
  2. Ambassadeur van de Vrijheid MEAU maakt podcast over vrouwenrechten

Ter voorbereiding op hun rol als ambassadeur van de vrijheid rondom 4 en 5 mei, zetten MEAU, Tabitha en Froukje zich allemaal in voor een bepaald thema dat gerelateerd is aan vrijheid. Zo heeft MEAU een podcast gemaakt over vrouwenrechten samen met het Nationaal Comité. Dit onderwerp gaat haar aan het hart, omdat ze zelf een vrouw is en omdat ze vindt dat het in de muziekindustrie niet altijd goed is gesteld met de man-vrouwverhoudingen.

MEAU over Vrijheid

In de podcast 'MEAU over Vrijheid' gaat ze in gesprek met mensen uit verschillende organisaties, waaronder 3FM-dj Eva. Met Eva bespreekt ze over hoe het zit met de positie van vrouwen in de muziekwereld, waar Eva natuurlijk alles vanaf weet: "Vroeger mochten er bijvoorbeeld nooit twee vrouwen achter elkaar worden gedraaid op radio". Ook MEAU deelt hierbij haar ervaring als vrouwelijke artiest. Bij het promoten van haar liedje bij radiostations, kreeg ze namelijk wel eens te horen dat er al 'genoeg' Nederlandstalige liedjes van vrouwen zijn op het moment. Een opmerking die een man hoogstwaarschijnlijk minder te horen krijgt.

Naast Eva, spreekt MEAU ook met de kerkgemeenschap, een studentenvereniging en Amnesty International. En belicht hierbij de man-vrouwverhoudingen in al deze verschillende sectoren.

Check de podcast hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5 mei: Bevrijdingsdag

Zoals ieder jaar staan de Bevrijdingsfestivals op 5 mei stil bij het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.

De Ambassadeurs van de Vrijheid MEAU, Tabitha en Froukje vliegen 5 mei per helikopter over Nederland van Bevrijdingsfestival naar Bevrijdingsfestival. 3FM vliegt wederom mee, en doet verslag op zowel radio als de online kanalen.

Ster advertentie
Ster advertentie