3FM nieuws

Claude keert terug naar AZC waar hij vroeger verbleef

foto: Jaap Scheeren Comité 4 en 5 mei
  1. Nieuwschevron right
  2. Claude keert terug naar AZC waar hij vroeger verbleef

Aankomend weekend wordt op 4 en 5 mei in heel Nederland stilgestaan bij vrijheid. Zowel bij Bevrijdingsfestivals, maar ook met de Ambassadeurs van de Vrijheid. Claude heeft deze titel dit jaar en gaat daarom speciaal terug naar het Azielzoekerscentrum in Alkmaar waar hij is opgegroeid.

Als negenjarig kind vlucht Claude met zijn familie uit Congo naar Nederland. Hier komt hij terecht in een AZC in Alkmaar. Later komt hij hier ook in contact met muziek, wat uiteindelijk de grondlegger van zijn carrière is geworden. En de rest, tsja, is geschiedenis!

Terug naar AZC

Speciaal met Comité 4 en 5 Mei gaat hij weer terug naar Alkmaar, om weer eens een kijkje te nemen bij zijn oude AZC. Hier raakt hij in gesprek met vluchtelingen, spreekt hij zijn oude leraar en probeert te ontdekken wat vrijheid voor hun betekent. Kijk hieronder de hele documentaire:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ambassadeurs

Claude is overigens niet de enige Ambassadeur van de Vrijheid dit jaar. Ook FLEMMING, Wende en Son Mieux zijn dit jaar de vlaggendragers. FLEMMING maakt een podcast over zijn Surinaamse roots en Wende verdiept zich in vrijheid van meningsuiting. Son Mieux maakt een nieuwe versie van hun nummer 'Feels', in samenwerking met Russische zangeres Diana Burkot van de band Pussy Riot.

Elk staan ze stil bij de betekenis van vrijheid en de verdere interpretatie van dit grote onderwerp. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend, zeker niet nu. Check hieronder hoe de making of van de track precies tot stand is gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei zullen alle Ambassadeurs door heel het land te vinden zijn op verschillende Bevrijdingsfestivals. Benieuwd of jij jouw favoriete artiesten in de buurt kunt zien? En wil je met je vrienden vrijheid vieren? Check dan hier de hele line-up voor het hele land!

Ster advertentie
Ster advertentie