3FM nieuws

Claude, Flemming, Son Mieux en Wende zijn Ambassauders van de Vrijdheid 2024

foto: Nationale Comité 4 en 5 mei
  1. Nieuwschevron right
  2. Claude, Flemming, Son Mieux en Wende zijn Ambassauders van de Vrijdheid 2024

Het is weer bijna tijd om de vrijheid te vieren op 4 en 5 mei. Zeker in tijden als deze is vrijheid niet vanzelfsprekend en moet het extra worden gekoesterd. Net als voorgaande jaren heeft Nationaal Comité voor 4 en 5 mei een nieuwe lijst Ambassadeurs van de Vrijheid bekendgemaakt. En dit jaar zijn dat niemand minder dan Son Mieux, Claude, Flemming en Wende! Claude komt langs bij Wijnand in de Ochtend om te vertellen waarom vrijheid voor hem zo belangrijk is.

Wat is een Ambassadeur van de Vrijheid?

Als Ambassadeurs hebben Claude, Flemming, Son Mieux en Wende de eer om het land door te reizen langs de verschillende bevrijdingsfestivals. Hier zullen zij natuurlijk ook optreden, en kun jij met een biertje in je hand de vrijheid vieren.

Want uiteindelijk draaien de Bevrijdingsfestivals daar om: het vieren dat wij elke dag in vrijheid kunnen leven. Niet overal ter wereld is dat het geval, zeker nu niet. In de aanloop naar de festivals zullen alle ambassadeurs onderzoeken wat vrijheid voor hun betekent. Door middel van explainervideo's en korte documentaires kun jij hun proces volgen.

Wat de grootse plannen voor de ambassadeurs zijn, wordt gedurende de aanloop uitgewerkt. Zo gaat Son Mieux in gesprek met een gevluchte Russische artiest, maakt Claude een verhaal over vrijheid, maakt Flemming voorafgaand aan 5 mei een podcast over zijn Surinaamse roots en verdiept Wende zich in de vrijheid van meningsuiting.

AZC

Wijnand laat in de Ochtendshow audio-appjes horen van alle vier de ambassadeurs die trots hun nieuws delen. Claude vindt het "een hele grote eer" om ambassadeur te zijn. Voor zijn vrijheidsverhaal gaat hij een azielzoekerscentrum bezoeken, waar hij ook over zijn eigen ervaringen zal praten.

Met zijn levenservaring als jonge vluchteling weet hij maar al te goed hoe de mensen zich voelen in het AZC. En dat is dan ook zijn grootste inspiratie om mee te werken aan dit prachtige vrijheidsproject: "ik vind het belangrijk om stil te blijven staan bij onze vrijheid," zeker in deze bewogen tijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie