3FM nieuws

Zo vier jij vrijheid met 3FM op 5 mei: kijk, luister en feest mee

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo vier jij vrijheid met 3FM op 5 mei: kijk, luister en feest mee

Zondag 5 mei staat in heel Nederland in het teken van vrijheid. Dit wordt met enorm veel evenementen en festivals door het land heen gevierd. Benieuwd wat je allemaal kunt volgen? Lees dan snel verder.

Heel 5 mei doet 3FM verslag van de festiviteiten en volg jij o.a. Ambassadeurs van de Vrijheid Son Mieux, Claude, Wende en FLEMMING op de voet via de socials. Volg @npo3fm op Instagram en mis de hele dag niks!

Bevrijdingsfestivals

Heb jij nog niet besloten waar jij aanstaande zondag de vrijheid gaat vieren? Door heel het land vinden Bevrijdingsfestivals plaats, hierbij een greep uit het aanbod. Wil je het volledige aanbod zien? Check dan bevrijdingsfestivals.nl.

Zet ook alvast 20:15 in je agenda, dan zendt Vera On Track op 3FM een heel Son Mieux-optreden van één van de Bevrijdingsfestivals uit op de radio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ambassadeurs van de Vrijheid

Net als elk jaar heeft Comité 4 en 5 Mei een aantal Ambassadeurs aangesteld. Zij zijn de fakkeldragers van de vrijheid, en zijn over het hele land te bewonderen op verschillende bevrijdingsfestivals.

Maar optreden is niet het enige wat zij doen in deze functie. Ook gaan ze stuk voor stuk opzoek naar vrijheid, en dat is voor elke ambassadeur iets anders. Zo duikt Wende in de vrijheid van meningsuiting, maakt FLEMMING een podcast over zijn Surinaamse roots en is Claude naar een AZC gegaan om met kinderen en ouders in gesprek te raken over vrijheid

Son Mieux heeft ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de Russische protestband Pussy Riot. Zij verzetten zich al jaren tegen het totalitaire regime in Rusland. Samen met lid Diana maken zij een prachtige nieuwe versie van Son Mieux hun hit 'Feels'. Deze zullen ze overigens ook nog samen opvoeren op bevrijdingsfestivals, en dat wil je absoluut niet missen.

Check hieronder alvast hoe de nieuwe versie klinkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie