3FM nieuws

Ed Sheeran brengt 29 september nieuw album ‘Autumn Variations’ uit

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran brengt 29 september nieuw album ‘Autumn Variations’ uit

Hoewel de Britse zanger in mei nog het album - uitbracht, dat je uitspreekt als substract, kondigde hij gisteren alweer een nieuwe aan. Fans kunnen op 29 september veertien tracks verwachten met een herfstachtig sfeertje. Ideaal voor de tijd van het jaar. Bovendien is het Ed's eerste album dat hij op zijn eigen platenlabel zal uitbrengen.

Veranderingen in de herfst

De Grammy-winnaar vertelt op zijn Instagram-account dat de herfst een seizoen is waarin veel (levens)veranderingen plaatsvinden, zo ook bij hem en zijn vrienden. Om deze gevoelens te begrijpen, schreef Ed teksten over de hoogte- en dieptepunten in deze tijd.

Quote

“ There were highs of falling in love and new friendships among lows of heartbreak, depression, loneliness and confusion.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratie

Als inspiratie voor het album gebruikte hij de compositie ‘Enigma Variations’ van Edward Elgar, waarin elk van de veertien composities over een andere vriend gaat. Voor de veertien liedjes op Autumn Variations heeft Ed Sheeran samengewerkt met producer Aaron Dessner. Die ook samenwerkt met Taylor Swift en je misschien kent als gitarist van The National.

Herfst in een mandje

Op YouTube is de zanger in ieder geval al druk bezig met humoristische promotie voor het nieuwe album door de ‘damper hamper’ voor niet $199.29, maar $9.29 (!) te introduceren. Dit is een mandje met natte kleding, aardappelpuree, een hark, geurkaarsen en andere typische herfstproducten om de sombere herfst op te sturen naar mensen van wie je het meest houdt. Check het hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het album zal op 29 september verschijnen op Ed’s eigen platenlabel ‘Gingerbread Man Records’.

Ster advertentie
Ster advertentie