3FM nieuws

Ed Sheeran sluit heftig jaar af met nieuw album 'Subtract'

foto: ANP/Tolga Akmen
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran sluit heftig jaar af met nieuw album 'Subtract'

Afgelopen woensdag heeft Ed Sheeran via een Instagram post aangekondigd dat zijn nieuwe album eraan komt. De plaat, die in mei zal uitkomen, heet Subtract en staat natuurlijk voor het wiskundige teken (-). De nieuwe muziek heeft een bijzondere betekenis, want Ed Sheeran heeft een heftig jaar achter de rug en verklaart daar het album op gebaseerd te hebben.

Subtract

Het album zal een vervolg worden op de vorige platen van de talentvolle singer-songwriter, namelijk + (2011), x (2014), ÷ (2017) en = (2021). In de Instagram post geeft Ed meer uitleg over de inhoud van het album. Zo komen we erachter dat de zanger al tien jaar bezig is met het album, maar in 2022 door grote gebeurtenissen in zijn leven het roer omgooide. Zijn vrouw, die op dat moment zwanger was, kreeg te horen dat ze een tumor had en dat ze pas behandeld kon worden na de geboorte van hun baby. Binnen diezelfde maand overleed een goede vriend van de 32-jarige zanger, die als een broer voor hem was. Naast deze verdrietige omstandigheden, speelde er ook nog een rechtszaak waarbij Ed voor moest komen vanwege vermeend plagiaat.

In een week tijd heeft de zanger de liedjes van het album vervangen en maakte hij ruimte voor zijn diepste gevoelens. Hij wilde op de nieuwe plaat open zijn over deze fase in zijn leven. Ed licht toe dat liedjes schrijven voor hem therapeutisch werkt en hem heeft geholpen bij het begrijpen van zijn angstige en depressieve gevoelens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shows

Na het aankondigen van Subtract, laat Ed Sheeran weten ook een aantal shows in het Verenigd Koninkrijk en Europa te gaan spelen. Het lijkt er helaas niet op dat de zanger binnenkort naar ons kikkerlandje komt, maar als je zin hebt in een tripje kan je Ed dit voorjaar nog bewonderen in Londen of Parijs.

Ster advertentie
Ster advertentie