3FM nieuws

The 1975 wijst tour met Ed Sheeran af

foto: Markus Hillgärtner
  1. Nieuwschevron right
  2. The 1975 wijst tour met Ed Sheeran af

In een recent interview met The New York Times sprak frontman Matthew Healy van The 1975 over de aankomende tour en het nieuwe album van de band. Hier vertelt hij dat niemand minder dan Ed Sheeran hen gevraagd had om het voorprogramma te zijn van zijn nieuwe stadion tour, maar dat zag de band niet zitten.

Eigen tour door Europa

Matty Healy vertelt dat Ed Sheeran een openingsact zocht voor een periode van vier maanden als onderdeel van zijn + - = ÷ x-tour. Hiervoor was Ed Sheeran bereid om een groot bedrag neer te leggen voor de band uit Manchester. Matty: "Think about the money you think I’m getting offered – it’s not just offered, it’s what he can afford because of what he makes for shows – and then just triple it. It’s insane."

Toch heeft de zanger laten weten de band het aanbod vriendelijk heeft afgewezen. “I just wanted to do our own shows” zegt Healy tegen de interviewer. Onlangs belde Andres nog de zanger in de studio en vertelt Matty over de aankomende tour door Europa, daar wil de band namelijk zijn volledige focus op leggen. The 1975 komt na een lange tijd weer naar Nederland en geeft een concert in de Ziggo Dome

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik heb diep respect voor Ed Sheeran"

Om de gemoederen te kalmeren kwam Matty met een liefdevolle tweet over Ed Sheeran. Matty legt uit dat het hem niet om het geld gaat, maar dat het openen van een tour anders voelt dan zelf de tour geven: "The thing that’s stopped me just doing that is because – I don’t care. It’s not worth it. Opening up for somebody and not just being real, that’s the kind of stuff I think about".

Hopelijk kan Ed Sheeran een waardig vervanger vinden die, net als The 1975, het publiek uit hun dak kan laten gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie