3FM nieuws
NTR

Palmbomen II experimenteert erop los in een leeg Paradiso

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Palmbomen II experimenteert erop los in een leeg Paradiso

In de serie Sleutels van Paradiso krijgen artiesten een hele dag lang toegang tot het Amsterdamse poppodium, dat dankzij corona al een hele tijd leeg staat. Producer, filmmaker en dj Kai Hugo aka Palmbomen II maakt van de gelegenheid gebruik om een compleet nieuwe liveshow te repeteren, inclusief saxofoon en rookmachines.

Wat doe je met een leeg poppodium? In Sleutels van Paradiso krijgen artiesten 24 uur lang onbeperkt toegang tot de poptempel in Amsterdam. Wat ze ermee willen doen, dat mogen ze zelf weten.

Palmbomen II is de naam waaronder producer, dj en filmmaker Kai Hugo zijn etherische elektronische muziek uitbrengt. Al jaren staat hij in z'n eentje in donkere clubs op te treden, maar nu maakt hij van deze kans gebruik om wat van die controle die je als solo-artiest hebt uit handen te geven.

foto: NTR

Palmbomen II repeteert in Paradiso

Samen met saxofonist Milan Warmoeskerken en percussionist Tsubasa Hori wil hij tijdens zijn dag in Paradiso een nieuwe liveshow creëren, inclusief ambitieus licht- en rookmachineplan.

Loslaten

"We proberen voor het eerst uit hoe we op het podium staan. We hebben alleen nog maar een beetje bij mij thuis gerepeteerd, we gaan nu voor het eerst kijken hoe het is om het hier te doen."

Dat is wel even wennen voor Kai, die het gewend is om alles in z'n eentje te doen: "Ik heb zes, zeven jaar echt alleen gespeeld," zegt hij. "Ik heb wel geleerd om nu langzaam dingen weg te geven aan de technici van Paradiso, maar ook aan de muzikanten waarmee ik speel. En dan, langzaam, krijg ik ook zelf meer vrijheid daardoor. Dat is wel heel lekker opeens. Dus eh, ik denk dat ik het loslaten heb geleerd, een klein beetje, vanavond. Voor zover ik kan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sleutels van Paradiso

Kijk mee met de repetities van Palmbomen II en hoor de prachtige livetracks die Kai en zijn band hebben opgenomen, in een nieuwe aflevering van Sleutels van Paradiso. De serie is nu iedere woensdag te zien op het YouTube-kanaal van Vera On Track.

Ster advertentie
Ster advertentie