3FM nieuws
NTR

Arp Frique: "Muziek toont de kracht van diversiteit"

foto: BLiP Agencyfoto: BLiP Agency
  1. Nieuwschevron right
  2. Arp Frique: "Muziek toont de kracht van diversiteit"

De leden van de band Arp Frique & Family komen uit wel zes verschillende landen samen om fijne funky muziek te maken. Toen bandleider Niels Nieuborg 24 uur lang de sleutels van een leeg Paradiso Amsterdam in handen kreeg, wist hij gelijk wat hij daarmee ging doen: zijn medemuzikanten in het zonnetje zetten met een DIY talkshow.

Wat doe je met een leeg poppodium? In Sleutels van Paradiso krijgen artiesten 24 uur lang onbeperkt toegang tot de poptempel in Amsterdam. Wat ze ermee willen doen, dat mogen ze zelf weten. In de nieuwe aflevering zie je hoe het kleurrijke muzikale collectief Arp Frique de dansvloer ombouwt tot een talkshowstudio.

DIY talkshow

Arp Frique & Family klinkt als een heerlijk dansbare, zomerse funky mix van genres van over de hele wereld, gemaakt door een groep superstrakke muzikanten. Niels Nieuborg is de geestelijk vader van het project, dus als er weer een nieuw album uitkomt, is hij meestal degene die de interviews geeft.

Maar dit keer wil Niels dat het juist eens niet om hem gaat, maar om de fantastische muzikanten die hij om zich heen heeft verzameld. In z’n eigen DIY talkshow interviewt hij een voor een z’n bandleden, die ieder een bijzonder verhaal hebben.

Quote

Bijna geen een bandlid komt uit hetzelfde land

Niels Nieuborg aka Arp Frique

100% kaas

“Bijna geen een bandlid komt uit hetzelfde land, op twee na”, aldus Niels. “We hebben twee mensen uit Ghana, iemand uit Kaapverdië, een iemand half Indonesisch, iemand uit Suriname, Curaçao. Ikzelf ben 100 procent kaas. Toen dacht ik: daar moeten we iets mee.”

Dus de dag dat Arp Frique de sleutels krijgt van Paradiso, wil hij gebruiken om de verhalen van zijn bandleden te laten horen. Daarmee wil hij ook de kracht van diversiteit laten zien: “Ik ben eigenlijk van jongs af aan al gewend geraakt aan de goeie dingen van de diverse maatschappij die we al hebben. Muziek is de ideale boodschap om dat ook te laten zien. Dus gaan wij vandaag een stukje laten zien van de mooiste vruchten die je kunt plukken van de diverse samenleving die we hebben.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sleutels van Paradiso

Kijk nu de hoogtepunten van de talkshow én de dansbare livetracks die Arp Frique & Family hebben opgenomen, in een nieuwe aflevering van Sleutels van Paradiso. De serie is nu iedere woensdag te zien op het YouTube-kanaal van Vera On Track.

Ster advertentie
Ster advertentie