3FM nieuws

We Stan! Eef (17): "Billie Eilish gaf me het vertrouwen om mezelf te zijn"

foto: Eef Slompfoto: Eef Slomp
  1. Nieuwschevron right
  2. We Stan! Eef (17): "Billie Eilish gaf me het vertrouwen om mezelf te zijn"

Billie Eilish is een van de grootste popsterren van het moment, maar nog niet zo heel lang geleden stond ze nog voor een handjevol op te treden in een klein zaaltje in Amsterdam. In een nieuwe aflevering van We Stan! gaat 3FM-dj Vera Siemons op bezoek bij Eef (17), die bij die eerste show was: “Dat ik Billie gewoon echt heb ontmoet, en dat ze me heeft herkend… Dat ga ik nooit vergeten.”

In 2019, voor de coronapandemie, trok Billie Eilish hele festivalvelden en arena’s vol met duizenden mensen. Maar twee jaar eerder, in oktober 2017, stond ze nog in de kleine zaal van de Melkweg in Amsterdam, waar slechts 250 man publiek in past. Eef, inmiddels zeventien jaar oud, was daar toen al bij: “Ik stond second row, best wel dichtbij, en het was ook een laag podium. Elke keer als ze dichtbij kwam deed ik mijn hand zo, dat ze misschien mijn hand ging aanraken.”

Uiteindelijk kwam het zelfs tot een ontmoeting met Billie’s broer Finneas én Billie zelf: “Het was heel spannend natuurlijk, maar ook heel casual. Ik zei tegen haar dat ik haar muziek geweldig vond, en dat ze me heel erg helpt met dingen.”

foto: Eef Slomp

Billie Eilish en Eef

Rare muziek

Eef voelde zich ook aangetrokken door Billie’s aparte stijl en “fuck it”-attitude. In het begin, toen Billie nog niet zo populair was, keken mensen daar best wel raar van op: “Mensen vonden Billie raar toen, in mijn omgeving. Rare muziek, rare kledingstijl, rare toon. Het is allemaal depressief, waarom zou je daar naar luisteren? Dat zeiden ze.”

Billie staat erom bekend dat ze het liefst in wijde kleding loopt, heel anders dan wat er toen in 2017 populair was. Dat viel Eef ook op: “Ik was toen heel onzeker. Ik wist eigenlijk niet echt wat voor kleding ik aan wou; ik had skinny jeans aan omdat iedereen dat eigenlijk droeg. Het gaf me zoveel zekerheid dat ik zelf ook een losse broek had gehaald. Ik was toen het enige meisje van m’n hele school. Het was eigenlijk een soort bevestiging van ‘fuck it, ik draag gewoon wat ik leuk vind’.”

"Hey, I know you!"

Kijk nu de nieuwe aflevering van We Stan! waarin Eef vertelt over de vriendengroep die ze dankzij haar fandom heeft ontmoet, en haar tweede ontmoeting met Billie: “Ze zei ‘hey, I know you!’”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

We Stan!

In de docuserie We Stan gaat 3FM-dj Vera Siemons op bezoek bij Kim en nog vijf andere grote fans, om erachter te komen hoe de connectie tussen megafans, ook wel ‘stans’ genoemd, en artiesten in elkaar zit.

Waar komt die enorme muziekliefde vandaan? En hoe ziet zo’n fan community er van binnen uit? Je ziet het vanaf nu iedere maandag op het YouTube-kanaal van 3FM, en hier op 3FM.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie