Naar homepage
3FM nieuws

Podcast-tip: Welke drie liedjes neem jij mee naar een onbewoond eiland?

foto: Justin Verkijkfoto: Justin Verkijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Welke drie liedjes neem jij mee naar een onbewoond eiland?

Stel je voor: je zit op een onbewoond eiland, helemaal alleen. Het enige wat je bij je hebt, is een klein speakertje. Dat speakertje kan maar drie liedjes afspelen, voor de rest van je leven. Welke liedjes kies je dan? Dat vraagt Justin Verkijk aan zijn gasten in de nieuwe 3FM-podcast Onbewoond Eiland.

Met deze warme temperaturen, verlang je misschien wel naar een tropische strandvakantie. En als je dan toch zo zit te dromen, maak dan ook vast even een essentiële beslissing: welke muziek zou je draaien, in zo’n tropisch paradijs?

In de nieuwe podcast Onbewoond Eiland spreekt Justin Verkijk (bekend van podcasts als Bakkie Bakkie en LLowcast) met bijzondere en bekende gasten over de drie liedjes die ze niet kunnen missen. Dat leidt tot ongedwongen gesprekken vol levensverhalen en goeie anekdotes, en goede muziek natuurlijk.

Onbewoond Eiland #1: Guillaume Schmidt, oprichter van Patta

In de eerste aflevering, die je nu kunt luisteren in de 3FM app of je favo podcast-app, praat Justin met Guillaume Schmidt aka Gee Patta. Samen met zijn compagnon Edson Sabajo werd hij een van de belangrijkste smaakmakers in de wereld van streetwear, door het label Patta op te richten. Inmiddels is dat label een wereldwijd succes, met winkels in Londen en Milaan en collabs met grote designers. Maar, zegt Gee: “Succes is een vrij ingewikkeld woord hè. Want wat betekent het precies?”

Guillaume vertelt over zijn liefde voor hiphop, de scene waar hij ooit begon als MC, en over hoe Edson en hij Patta groot maakten, van eigenhandig plunjezakken met kleding meenemen uit Amerika tot samenwerken met Tommy Hilfiger. Enne, wat draag je eigenlijk op zo’n onbewoond eiland? “Als je in je eentje bent, zo min mogelijk, toch?”

Je kunt je nu abonneren op de nieuwe podcast Onbewoond Eiland. Elke week op donderdag verschijnt een nieuwe aflevering in de 3FM app, of in je favo podcast app.

Ster advertentie
Ster advertentie