3FM nieuws
NTR

Wolf Alice: “Op album nummer drie zijn we eindelijk klaar voor strijkers”

foto: Jordan Hemingwayfoto: RCA Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Wolf Alice: “Op album nummer drie zijn we eindelijk klaar voor strijkers”

Wolf Alice maakt zich klaar voor de release van hun derde album. 3FM-dj Vera Siemons sprak zangeres en songwriter Ellie Rowsell over de inspiratiebronnen achter Blue Weekend, en hoe het was om met de band in lockdown te zitten in een studio in Brussel.

In het voorjaar van 2020 was ineens alles anders. De Engelse rockband Wolf Alice zat in een studio in Brussel, helemaal klaar om hun derde album op te nemen, en toen ging ineens alles dicht: winkels, cafés, landsgrenzen. Ellie, Joff, Joel en Theo stonden voor een beslissing: naar huis vertrekken, of blijven en aan het werk gaan?

“It was tempting to go home, because everything was new and frightening,” vertelt zangeres Ellie Rowsell aan 3FM-dj Vera in een videogesprek. “But we just felt like we were so lucky to be a band that got locked down in a live-in studio, with all these songs ready to go.” Best een geluk dus: alle liedjes waren al geschreven, en de opnamestudio had ook woon- en slaapruimtes. Wolf Alice besloot dus in Brussel te blijven, en werkte gedurende het eerste deel van de lockdown stevig door aan hun derde album.

Kate Bush en Lana Del Rey

Blue Weekend komt uit op 4 juni, en eerste singles “Smile” en “The Last Man On Earth” hoor je nu al regelmatig langskomen op 3FM. Check hier het interview met Ellie van Wolf Alice, over opnemen in een leeg Brussel, inspiratiebronnen Kate Bush en Lana Del Rey, en hoe de band zich bij het derde album eindelijk zelfverzekerd genoeg voelde om strijkers te gebruiken: "As soon as we put in the strings, it was like ‘woah, we’re so mature!’."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie