Artiest

Wolf Alice

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Wolf Alice
Londense indiepop band rondom zangeres Ellie Roswell. Na een drietal EP's volgt in juni 2015 het debuutalbum My Love Is Cool.

Wolf Alice wordt in 2010 opgericht door Ellie Rowsell en Joff Oddie. De naam 'Wolf Alice' is afgeleid van een werk van de Engelse schrijfster en journalist Angela Carter. De gelijknamige debuut-EP Wolf Alice volgt in 2012, met als eerste single 'Leaving You'. In datzelfde jaar worden Joel Amey (drums) en Theo Ellis (bass) aan de band toegevoegd.

Chess Club Label

De band tekent in februari 2013 een platencontract bij Chess Club label. Later dat jaar komt de tweede EP Blush uit. Wolf Alice staat in 2013 op het London Calling Festival in het Amsterdamse Paradiso en wordt daar als een van de hoogtepunten gezien. De derde EP Creature Songs volgt in 2014.

My Love Is Cool

Wolf Alice brengt in juni 2015 hun debuutalbum My Love Is Cool uit. Op de debuutplaat staan een aantal nummers van de vorige EP's die opnieuw worden uitgebracht. Zo wordt de track 'Bros' al in 2013 uitgebracht, maar staat het nummer ook weer op het debuutalbum, ditmaal als definitieve versie.