Muzieknieuws
NTR

The Vices' Floris is co-host op 3FM: "De 3FM Awards waren zo surreëel!"

foto: Mattan Recordsfoto: Mattan Records
  1. Nieuwschevron right
  2. The Vices' Floris is co-host op 3FM: "De 3FM Awards waren zo surreëel!"

Van Amy Winehouse tot Mac Miller, van The Growlers tot... Pink? Ja, de smaak van The Vices-frontman Floris is flink divers! Hij nam zaterdagavond een uur lang 3FM over om z'n favoriete tracks te draaien als co-host van Vera On Track. En natuurlijk vroeg dj Vera Siemons hem ook alles over The Vices' fantastische live-optreden tijdens de 3FM Awards: "Dat was echt een droom!"

Het is niet makkelijk om als gitaarband door te breken tijdens een pandemie, maar The Vices is het gelukt! De band uit Groningen heeft net z'n eerste album Looking For Faces uitgebracht. Tijdens de 3FM Awards speelden The Vices een verpletterende show voor een publiek van duizend man. Genoeg om over te praten dus, en daarom nodigde 3FM-dj Vera Siemons frontman Floris van Luijtelaar uit in de studio.

3FM Awards

Bij de 3FM Awards op 15 april speelden Son Mieux en The Vices allebei een pre-show concert voor het aanwezige publiek. Dat betekent: voor het eerst in lange tijd weer spelen voor een volle zaal! "Dat was echt een droom," aldus Floris. "Iemand vroeg gisteravond bij een andere show: 'Wat is het meest gedenkwaardige concert dat jullie ooit hebben gespeeld?' En ik denk dat dit 'm was!"

Iedereen in de zaal had enorm veel zin om samen met de band te feesten, het stond de hele show lang te schreeuwen en te dansen. Daar werd Floris zelfs een beetje emotioneel van: "Na die pre-show moest ik heel hard huilen. Die mensen kwamen binnen, ik stond achter aan de zijkant, en ik kreeg overal kippenvel. De eerste vijf nummers heb ik alleen maar naar de rest van de band geschreeuwd van 'What the fuck?!'. je bent bijna vergeten hoe dat is, en om dat hier weer te doen was echt gestoord."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Co-host

Een uur lang mocht Floris de playlist van 3FM bepalen, en zijn keuzes gaan alle kanten op: van The Growlers tot David Bowie, en van Amy Winehouse tot... Pink?! Kijk hier Floris' co-host terug, en geniet van zijn gevarieerde, zorgvuldig gecureerde playlist. Of nou ja, zorgvuldig... "Sorry, het was laat en ik was enigszins beschonken toen ik dit allemaal heb bedacht!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie