3FM nieuws

TikTok-sensatie David Kushner in de 3FM Live Box met 'Daylight'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. TikTok-sensatie David Kushner in de 3FM Live Box met 'Daylight'

Het is je vast niet ontgaan; een tijdje terug ging singer-songwriter David Kushner helemaal viraal op TikTok met zijn track 'Daylight'. Gebruikers van de app werden wild van het prachtige nummer, wat destijds nog niet gereleased was. Maar ook sinds 'Daylight' overal te beluisteren is, blijft het een razend succes. Vanochtend kwam David Kushner naar de 3FM Live Box om bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow de track te spelen.

'Daylight'

'Daylight' van David Kushner kwam op 14 april uit en stond niet veel later op #1 in de hitlijsten van Spotify en in de hitlijsten van meerdere Europese landen, waaronder Nederland. De sound doet mensen denken aan de weemoed van Hozier en Bon Iver, en werd groot op het populaire platform TikTok. Op deze app gaan liedjes vaak viraal met ondersteuning van challenges of dansjes, maar bij 'Daylight' was dit niet het geval. Puur en alleen de schoonheid van het nummer leverde grote bekendheid op.

Het nummer gaat volgens David Kushner over het contrast tussen licht en donker, de goede en slechte dingen in het leven. "It is the story of somebody who is trying their best to go to the light."

De track ging van een enorme TikTok-teaser naar 3FM Megahit, en het verhaal is rond na David's optreden in de 3FM Live Box. Bekijk het hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie