3FM Megahit

TikTok-sensatie David Kushner scoort 3FM Megahit met 'Daylight'

foto: Persfoto David Kushner
  1. Nieuwschevron right
  2. TikTok-sensatie David Kushner scoort 3FM Megahit met 'Daylight'

De afgelopen tijd heb je continu teasers van 'Daylight' kunnen horen op TikTok, waar de track al viraal ging voordat 'ie uitkwam. Op 14 april was het eindelijk zover en releaste zanger David Kushner het langverwachte nummer. Inmiddels gaat 'Daylight' hartstikke hard en is 'ie nu ook uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Van TikTok teaser naar 3FM Megahit

Met het teasen van 'Daylight' wist David Kushner al vanaf januari heel TikTok te veroveren. Je kon niet meer om het nummer heen en doordat het maanden duurde voordat 'Daylight' uitkwam, werd de hype alleen maar groter. Op TikTok gaan liedjes vaak viraal met ondersteuning van challenges of dansjes, maar bij 'Daylight' was dit niet het geval. Puur en alleen de schoonheid van het nummer leverde grote bekendheid op. Dat bewijst dat de poespas op deze grote app niet altijd essentieel is om aandacht te trekken en dat een nummer ook een trend kan worden door de kwaliteit ervan.

Op 14 april was eindelijk de volledige single op Spotify te beluisteren en ook de complete versie stelt niet teleur. Vorige week stond 'Daylight' op #1 in de Spotify charts en in de single charts van meerdere Europese landen, waaronder Nederland. Nu pakt 'ie ook de 3FM Megahit en hoor je de track extra vaak bij 3FM deze week.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

David Kushner

Al eerder bracht de 22-jarige singer-songwriter nummers als 'Miserable Man' en 'Mr. Forgettable' uit. Dankzij TikTok heeft zijn muzikale carrière een enorme boost gekregen. Op de app wordt 'Daylight' met muziek van Twenty One Pilots, Bon Iver en Hozier vergeleken. Met een vereerde David als resultaat, die zelf graag met Hozier had willen samenwerken voor deze track. Dat is hem nog niet gelukt, maar de singer-songwriter laat wel weten dat hij momenteel bezig is met een nieuwe track in samenwerking met de producer van Hozier. Onlangs kondigde David aan dat hij zijn eerste tour gaat doen en het voorprogramma van Lewis Capaldi zal verzorgen op 1 juli. Het gaat dus razendsnel met deze artiest en je zal ongetwijfeld nog meer van hem gaan horen.

Alle 3FM Megahits op een rij

Benieuwd wie in de afgelopen jaren David Kushner met 'Daylight' voor is gegaan als 3FM Megahit? Check dan hieronder in deze Spotify Playlist alle 3FM Megahits die ooit zijn verkozen op chronologische volgorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie