3FM nieuws

Hozier speelt 'Eat Your Young' in de 3FM Live Box

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hozier speelt 'Eat Your Young' in de 3FM Live Box

Hozier is terug! Voor zijn nieuwe EP komt Hozier langs bij 3FM. Daar spreekt hij niet alleen Luc Sarneel, maar speelt hij ook zijn nieuwe TikTok-viral hit 'Eat Your Young'.

Nieuwe muziek

Samen met 'Eat Your Young' heeft Hozier een kleine EP uitgebracht met dezelfde naam. Maar ook laat hij weten dat er binnenkort nog een heel album aankomt. En als je de Ier mag geloven, wordt dat een mega album met maar liefst zestien tracks!

Natuurlijk vraagt Luc meteen wat er qua inhoud te verwachten valt bij het album. Volgens Hozier is het tot stand gekomen tijdens de pandemie, en is hij muzikaal geïnspireerd geweest door 60's soul funk, naast de gebruikelijke folk invloeden. Maar voor het verhaal heeft hij zich laten inspireren door Dante's Inferno, wat een reis door de negen lagen van de hel vertelt.

'Eat Your Young'

Op TikTok heeft hij met 'Eat Your Young' een ware hit te pakken, vooral onder de vrouwen die ook op vrouwen vallen. Maar de inhoud van het nummer blijft een beetje vreemd. Want volgens Andrew Hozier heeft het een vrij duistere betekenis. Loop eventjes mee, want het is lastig.

Het nummer wordt verteld vanuit het perspectief van een "unreliable narrator", die je constant op de verkeerde voet probeert te zetten. En het plaatst een vraag bij de luisteraar over de gevolgen van verwoestende acties. Dit is terug te leiden naar bijvoorbeeld Amerika en haar wetten rondom wapenbezit. Want, als je dat allemaal al voor je hebt liggen, kun je net zo makkelijk direct je kinderen opeten. He! Daar verwijst de titel dus naar.

Volgens Hozier "kun je iedereen daarmee een hele hoop gezeik besparen". En natuurlijk kan Luc het niet laten om nog kort te vragen hoe je dan het best je kinderen kunt bereiden. Kun je ze het beste in de over gooien, of kunnen ze toch beter in de wok? Je ontdekt het allemaal in het interview hieronder. En natuurlijk kun je daaronder genieten van het live optreden!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie