3FM nieuws
NTR

Welk liedje neem jij mee naar een onbewoond eiland?

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Welk liedje neem jij mee naar een onbewoond eiland?

Als jij de rest van je leven op een tropisch paradijs zou moeten doorbrengen, helemaal in je eentje, welke drie liedjes zou je dan absoluut niet kunnen missen? Dat is de vraag die Justin Verkijk stelt aan zijn gasten in de podcast Onbewoond Eiland. In Vera On Track draaide 3FM-dj Vera de rollen om, en mocht Justin een keer zélf zijn onmogelijk moeilijke vraag beantwoorden.

Van schrijver Dieuwertje Heuvelings tot Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg: alle gasten van de podcast Onbewoond Eiland vinden het even moeilijk om die liedjes uit te kiezen: “Je wil niet weten hoe ik mensen achter hun broek aan moet zitten!”, aldus podcastmaker Justin.

In Vera On Track geeft Vera hem een koekje van eigen deeg, en mag hij zélf een keer zijn drie Onbewoond Eiland-tracks uitkiezen. Maar eerst een belangrijke vraag: hoe lang zou Justin het überhaupt volhouden, helemaal alleen in de rimboe? “Ik denk niet, eigenlijk. Ik ben niet zo handig. Ik denk dat als ik naar Expeditie Robinson zou gaan, ik binnen twee dagen dood ben.” Dat begint dus al goed.

Gehuild en gelachen

Justin kiest onder andere een liedje uit van Radiohead, dat hem door de afgelopen anderhalf jaar heen heeft gesleept. “Ik heb erop gehuild, ik heb erop gelachen.” Tijdens een stressvolle periode sloeg Justin aan het wandelen, en dit was zijn soundtrack: “Belangrijke beslissingen heb ik gemaakt op dit liedje, ook dat ik deze podcast wilde beginnen.”

In de podcast blijken de gekozen liedjes wel vaker een ingangspunt voor hele persoonlijke verhalen. Zo vertelt Guillaume Schmidt – oprichter van het modemerk Patta – openhartig over zijn relatie met zijn overleden vader. Eric van Eerdenburg biecht op dat hij na iedere editie van Lowlands zich twee weken afzondert op een leeg Texels strand om daar van de drukte bij te komen.

Onbewoond Eiland #3 - Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands - Onbewoond Eiland

Onbewoond Eiland, de podcast

Meer van dit soort bijzondere verhalen, en heel veel mooie muziek, hoor je wekelijks in de podcast Onbewoond Eiland. De eerste drie afleveringen – met Guillaume Schmidt, Dieuwertje Heuvelings en Eric van Eerdenburg – zijn nu te vinden in je favoriete podcast app of de app van 3FM. Geen app tot je beschikking? Klik dan hier om ‘m gewoon in je browser te luisteren.

De hele uitzending van Vera On Track met Justin kun je hier terugluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie