3FM nieuws

3FM Talent Claude: “Door deze muziek ben ik mijn eigen stem meer gaan waarderen”

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Claude: “Door deze muziek ben ik mijn eigen stem meer gaan waarderen”

In deze aflevering van 'Wat Een Plaatje' duikt 3FM Talent Claude de platenzaak in om zijn 3 favoriete albums bij elkaar te zoeken. Daar rolt een mooie selectie uit en de zanger legt uit waarom deze platen zo speciaal voor hem zijn.

Favoriete platen

Als eerste pakt de zanger, die bekend is geworden van zijn hit 'Ladada (Mon Dernier Mot)', het album 21 van Adele erbij. Claude is zo'n 10 jaar geleden gevlucht uit Congo en vertelt in 'Wat Een Plaatje' dat hij de nummers van 21 vaak heeft geluisterd toen hij daar nog woonde. "Ik had niet zoveel, en daarom draag ik het album sindsdien altijd altijd bij me." Zijn favoriete track van de plaat is 'Set Fire to the Rain' en de zanger verklapt een échte fan te zijn van Adele.

Het tweede album waar de zanger naar op zoek gaat in de platenzaak is Look Up Child van Lauren Daigle, ook één van zijn favorieten. "Ik ben zelf christelijk en dit is ook een christelijk album." Claude deelt dat het geloof erg belangrijk voor hem is en dat hij God dankt voor alles. Het jonge talent voegt toe dat hij vaak wakker kan liggen van grote gebeurtenissen die er aan zitten te komen. "Van dit album kan ik echt rustig worden."

Met de plaat Divinely Uninspired to a Hellish Extent van Lewis Capaldi is de selectie van Claude compleet. Een album dat perfect in dit rijtje past en wederom veel betekent voor het 3FM Talent. Volgens Claude zijn er niet zoveel artiesten met zo'n lage stem als Lewis Capaldi. "Door zijn muziek ben ik mijn eigen stem meer gaan waarderen."

Check de hele video hieronder:

'Wat Een Plaatje' met Claude

Video niet beschikbaar

Quote

"Van dit album kan ik echt rustig worden."

Claude

2023 voor Claude

Claude groeit razendsnel, en dat kan ook niet anders met zijn talent. Eind maart trad hij op bij de 3FM Awards waar hij werd uitgeroepen tot 3FM Talent én de award voor Beste Nieuwkomer won. Een week daarna kwam zijn nieuwste single 'Layla' uit en deze heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen streams op Spotify. De zanger zou eigenlijk vorige week in het voorprogramma van de shows van Stromae staan in de Ziggo Dome, maar helaas werden deze gecanceld vanwege de gezondheidsstatus van Stromae. Gelukkig kwam er weer snel goed nieuws voor Claude, want in november mag hij alsnog het podium bestormen in de Ziggo Dome om het voorprogramma van Suzan & Freek te verzorgen. Ook trad Claude op in de 3FM Live Box met 'Layla'. Bekijk het hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie