Artiest

Georgia

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Georgia
De Britse Georgia is singer-songwriter, producer en bespeelt meerdere instrumenten. Na verschillende singles en een debuutalbum is haar tweede album Seeking Thrills ook onderweg.

Voetbalcarrière?

Door een ander talent van haar vond haar muziek carriére bijna niet plaats. Ze speelde namelijk voetbal en daar bleek ze een talent voor te hebben. Toen ze acht jaar was werd ze aangesproken door een man die scout van QPR en bleek te zijn. Uiteindelijk speelde Georgia met meiden die nu voor het nationale voetbalteam van Engeland spelen. Zo ver is ze zelf niet gekomen: toen ze moest verhuizen om voor Arsenal Ladies te spalen eindigde haar voetbalcarrière. En dat is misschien maar goed ook, want toen ontdekte ze een andere passie: muziek. 

Muziekcarrière 

Georgia maakt electropop, een energieke samensmelting van pop, r&b, house en punk. Ze start haar carrière als drummer bij onder andre de artiesten Kwes, Kate Tempest en Micachu en daarna brengt ze haar eigen album uit. Ze breekt door in 2018 met haar track 'Started Out' en sindsdien gaat het alleen maar beter met de singer-songwriter.