Vera On Track (NTR)
NTR

Georgia: "First time going to the club felt like coming home"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Georgia: "First time going to the club felt like coming home"

Ze stond afgelopen jaar op Glastonbury en is zojuist aangekondigd in de BBC Sound of 2020 lijst. 3FM-dj Vera Siemons sprak met Georgia tijdens Song van het Jaar 2019 over haar nieuwe album, dansen in clubs en The Black Madonna.

Clubs

Als je naar Georgia's muziek luistert, of bij haar show aanwezig bent, heb je het idee dat je in een club waant. Toeval? Nee, zeker niet. Want Georgia groeide op tussen de space drums en de synthesizers, en toen ze zes jaar oud was nam haar moeder haar voor het eerst mee naar de clubs. Ze haalt dan ook haar inspiratie uit de Chicago House en bij dj's vandaan. Georgia: "I’ve been clubbing since I was a very little girl. My father was in a dance band. So I grew up in the early 90’s rave movement." Toen Georgia 18 werd, ging ze zelf voor het eerst naar de clubs en dat was volgens haar "like coming home".

Maar wat vind ze dan zo speciaal aan het clubgevoel? Georgia: "It’s the only space where people truly can be free and safe. It’s something within me I think." En dat gevoel wil ze terug laten komen in haar eigen shows: een beleving presenteren op de dansvloer en het publiek iets laten voelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album

Over een maand komt het album van Georgia uit. Maar na bijna een jaar on the road te zijn, heb je dan nog wel tijd om een album op te nemen, vraagt Vera zich af? Georgia vertelt dat het opnemen van het album zeker een proces van vier jaar was, waarvan de eerste drie jaar alleen maar studiodagen betroffen. Of ze nerveus is voor het droppen van haar album? Georgia: "Yeah, it’s nerve wracking, exciting, I just hope people hear it!

Beste optreden van 2019?

Afgelopen jaar bracht The Black Madonna een remix uit van het nummer 'About Work The Dancefloor'. Maar de twee zijn meer dan alleen "collega's" van elkaar: "She is like my sister". Als Vera aan Georgia vraagt wat haar beste optreden van 2019 was, hoeft ze dan ook niet lang te twijfelen: "The Black Madonna’s party We Still Believe. The best gig I’ve been to in years. Beautiful people, beautiful music, beautiful dancers, great party!" Dat klinkt als een feest, waar je bij had willen zijn.

Bekijk hier Georgia's optreden tijdens Song van het Jaar 2019.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie