3FM nieuws

Georgia, de vrouw die alles kan

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Georgia, de vrouw die alles kan

De Britse Georgia is een unieke muzikant. Wat we bedoelen met 'uniek'? Nou, ze schrijft zelf, speelt meerdere instrumenten én ze is haar eigen producer. Ze kan het allemaal en creëert singles die pop, R&B, house en punk laten samensmelten. Een energieke bedoeling dus, ook op het podium!

Georgia wie?

Georgia Barnes. Ze komt uit Londen en groeit op met een muzikant als vader, dus muziek wordt haar met de paplepel ingegoten. Toch leek voetbal ook een tijdje een carrièreoptie voor Georgia: op haar achtste werd ze gescout door QPR, een Engelse voetbalclub. Daar speelde ze uiteindelijk met vrouwen die nu in het nationale voetbalteam van Engeland spelen. Zo ver is ze zelf niet gekomen, en dat is misschien maar goed ook. Want toen kreeg ze tijd voor een van haar andere grote passies: muziek.

Ze start haar carrière als drummer, onder andere voor artiesten als Kwes, Kate Tempest en Micachu. Na een periode van veel drummen besluit ze toch om voor zichzelf te kiezen en eigen muziek te maken.

Ze maakt verschillende singles en in 2015 brengt ze haar self-titled debuut album uit. In 2018 breekt ze door met haar single 'Started Out'. Vanaf hier gaat het alleen maar beter met de singer-songwriter. Later brengt ze de single 'About Work The Dancefloor' uit, een track met een jaren '80 electropop-vibe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unieke studio

Wat er allemaal uit haar slaapkamerstudio komt... Ze brengt hier uren door met het maken van aanstekelijke popliedjes, het liefst alleen. Zoals ze vertelt is niet alleen optreden iets wat ze met liefde doet, maar produceren net zo goed: "I looove performing but I'm also so at home behind the desk, producing is such an integral part of what I do".

Een van de nummers die ze daar heeft gemaakt is ‘Never Let You Go’, die je nu ook op 3FM hoort. Het is er eentje, net als ‘Started Out’, waar je niet op stil kunt blijven zitten. Dat bewees ze ook nog even tijdens de 3voor12 Song van het Jaar verkiezing, waar ze een set speelde!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ze komt naar Nederland

In Groot-Brittannië is ze een opkomende sensatie en dat komt ook steeds meer naar ons land toe. Als je haar in december gemist hebt: geen paniek. Ze is volgende week alweer in Nederland voor een optreden tijdens Eurosonic Noorderslag! Vrijdag 10 januari komt haar album Seeking Thrills uit, dus tijdens die ESNS show zal je veel nieuw materiaal horen. Mits je een kaartje hebt, natuurlijk. Gelukkig win je deze hele week op 3FM kaarten voor ESNS 2020!

Ster advertentie
Ster advertentie