Artiest

Jett Rebel

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jett Rebel
Jelte Tuinstra, die in muziekland door het leven gaat als Jett Rebel, maakt ooit deel uit van de bands Valerius en The Souldiers. Hij wil ook graag solo aan de slag en brengt in 2013 twee EP's uit: Venus en Mars. Een jaar later, in oktober 2014, volgt zijn eerste soloalbum Hits For Kids.

De in Den Haag geboren Jelte Tuinstra speelt voldoende instrumenten om de nummers die hij schrijft volledig zelf in te spelen. Een opleiding aan het conservatorium in Amsterdam, in zowel gitaar als pianospel, hebben hier een belangrijke rol in gespeeld.

Van Valerius naar Jett Rebel

Jett Rebel speelt eerst in andere bands, waaronder Valerius en The Souldiers, maar hij besluit in 2012 op eigen benen te gaan staan. Vanaf dan gaat hij door het leven als Jett Rebel. Tijdens optredens wordt hij begeleid door zijn band.

3FM Serious Talent

In 2013 wordt Jett Rebel uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Hetzelfde jaar staat hij op de Zwarte Cross, Songbird Festival en treedt hij op tijdens 3FM Serious Request in Leeuwarden.

EP Venus en Mars

In het voorjaar van 2013 verschijnt de EP Venus, met o.a. de track 'Do You Love Me At All'. In het najaar van 2013 komt hij met de EP Mars, met daarop de single en tevens 3FM Megahit 'Tonight'.

Spider-Man

Voor de Hollywoodfilm The Amazing Spider-Man 2 schrijft Jelte het nummer 'On Top of the World'. Het nummer is te horen op de aftiteling van de film en komt ook op de soundtrack-cd.

Hits For Kids

In de zomer van 2014 maar Jett bekend dat hij aan een album werkt. Na de dubbeluitgave van zijn EP's Venus en Mars wordt dit zijn eerste officiële album. De plaat krijgt de titel Hits For Kids en komt op 31 oktober 2014 uit. Een dag na de release begint Jett Rebel aan een uitgebreide clubtour.

Truck

In januari 2016 is het tijd voor album nummer twee: Truck. Deze plaat is een complete omslag qua stijl: Jett experimenteert erop los en maakt een plaat waar hij supertrots op is: "Ik heb zo veel plezier gehad met het maken van dit album, sommige momenten zijn de mooiste momenten van mijn leven". Fun fact: Truck is helemaal opgenomen op een Tascam Porta 4 track-cassetterecorder waardoor het album hier en daar wat krakerig klinkt.

'Amy'

Jett Rebel is lekker op dreef, in augustus 2016 komt Don't Die On Me Now uit en in januari 2017 volgt Superpop. Samen met Truck zijn dat dus drie albums in een jaar! Daarna blijft het even stil rond de Hagenees, totdat hij in maart 2018 het nummer 'Amy' uitbrengt. De videoclip regisseerde Jett Rebel zelf en dat was een behoorlijke klus. "My first selfmade video, maybe my last also, so much work! Hope you love it!" schreef hij op Instagram.