3FM nieuws

Jett Rebel over zijn tienjarige carrière, afkicken en zijn perfecte plaatje

foto: Instagram Jett Rebel
  1. Nieuwschevron right
  2. Jett Rebel over zijn tienjarige carrière, afkicken en zijn perfecte plaatje

Elke week in 'Het Perfecte Plaatje' vragen 3FM-dj's Barend & Benner aan muzikanten wat hun perfecte plaatje precies is. Deze week is Jett Rebel aan de beurt. Welk nummer laat zijn hart sneller kloppen?

Tien jaar Jett Rebel

3FM en Jett Rebel gaan al lang samen. Hij werd binnen no time verdiend 3FM Talent en met tracks zoals zoals 'Louise' en 'Tonight' heeft de artiest zichzelf tien jaar geleden in de Nederlandse popscene gelanceerd. Inmiddels brengt hij zijn muziek uit in eigen beheer. Zo heeft hij in augustus de EP Lives uitgebracht. "Ik zit in een hele prettige fase waarin ik rechtelijk de vrijheid heb om net zoveel muziek uit te brengen als ik wil en dat ben ik van plan om in de toekomst te gaan doen."

Het is een tijdje stil geweest rondom de muzikant, maar dat betekend niet dat hij heeft stilgezeten. In de coronaperiode heeft hij nog een album uitgebracht, maar naar eigen zeggen heeft die periode hem zwaar getroffen: "Ik ben natuurlijk écht een liveartiest." Hij zit momenteel in zijn Ten Year Anniversary Tour en voelt zich energieker dan ooit.

Verder heeft Jett Rebel de afgelopen tien jaar ook een enorme persoonlijke verandering doorgemaakt. "Ik ben ook tien jaar ouder geworden, je gaat ook door levensfases heen en ik heb mijn verslaving gekickt in die periode. Als ik terugkijk ben ik blij dat ik tien jaar later nog steeds zo veel energie en passie heb voor wat ik doe."

Het perfecte plaatje van Jett Rebel

Het eerste waar de artiest aan denkt wanneer je hem vraagt wat zijn perfecte plaatje is dan is dat 'I'm Not In Love' van 10CC. Volgens Jett Rebel is er geen andere track op aarde die zo klinkt: "Ik vind het beautiful, het is zo'n magische wereld waar je in terecht komt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie