Video

Vuige en glijende R&B in de ochtend met Nielson

  1. Nieuwschevron right
  2. Vuige en glijende R&B in de ochtend met Nielson

Na een kleine break is Nielson weer terug met nieuwe muziek. 'Diamant' is de eerste single van een album dat er aan zit te komen. Bij Domien in zijn ochtendshow op 3FM had hij de primeur om de track voor 't eerst live te spelen.

Nieuwe sound

"Was het nodig om je even terug te trekken afgelopen jaren?" vraagt Domien. Nielson: "Ja dat was het zeker. Je kunt altijd wel op je eigen pad blijven wandelen, maar het voelde gewoon niet meer zo goed. Ik begon muziek te maken naar andermans verwachtingen." Nou, dat doet 'ie nu niet meer!

Geïnspireerd door Amerikaanse artiesten als The Weeknd en Kendrick Lamar is de singer-songwriter een compleet nieuw pad ingeslagen met zijn nieuwe single 'Diamant'. "Je moet muziek maken omdat je hart je iets ingeeft en dat heb ik gedaan."

Diamant

Uit die nieuwe inspiratie kwam de track 'Diamant'. En bij de nieuwe sound komen wat veranderingen. Zo heeft Nielson de gitaar even in de hoek gezet en focust hij zich echt op de vocalen. Speciaal voor Domien komt hij het nummer voor het eerst spelen. Het optreden check je hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Domien Genremachine

Maar naast het live spelen van 'Diamant' werd er ook een slinger gegeven aan de Domien Genremachine. Wat houdt dat in? Daarmee steek je een oude hit in een nieuw genre-jasje! Nielson kreeg nineties R&B voor zijn hit 'Beauty & The Brains'. Lekker glijen!

Ster advertentie
Ster advertentie