Video

Afterpartees live in de studio bij Domien

  1. Nieuwschevron right
  2. Afterpartees live in de studio bij Domien

Vanuit het zuidelijkste puntje van Nederland vertrokken de mannen van Afterpartees vanochtend richting de studio van 3FM in Hilversum. Voor een interview, een liedje en een hele bijzondere Domien Genremachine!

In 2014 werd de band bekroond tot 3FM Talent, brachten ze hun debuutplaat uit en speelden ze zo'n beetje ieder festival plat. Een kleine vier jaar later zijn ze terug met een gloednieuw album! De eerste single daarvan, 'Call Out Your Name', hoor je op dit moment lekker vaak op 3FM.

Interview

Het nieuwe materiaal is iets minder raggen en klinkt iets zorgvuldiger. We zijn duidelijk een aantal jaar verder! 'Call Out Your Name' is een nummer dat nog steeds goed gevuld is met de gitaren van vroeger, maar een relaxed en bijna soulful randje heeft gekregen.

Dat heeft een reden vertelt frontman Niek aan Domien. "Naarmate we ouder werden zijn we ook hele andere muziek gaan luisteren. Waar we vroeger geïnspireerd werden door Blondie en echt oude powerpop zijn dat nu bijvoorbeeld Kevin Morby, Tom Jones en Ike & Tina Turner."

'Call Out Your Name'

Domien Genremachine: Waylon

Ook mocht de band aan het rad van de Domien Genremachine draaien. Wat resulteerde in een eigen hit compleet in Waylon-stijl. Is Waylon een stijl dan? Vanaf nu wel!

Ster advertentie
Ster advertentie