Artiest

Nielson

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Nielson
Niels Littooij noemt zichzelf simpelweg Nielson. We kennen hem als finalist van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hij begint zijn carrière als rapper aan de Herman Brood Academie en wint in 2008 de Rotterdamse variant van Kunstbende, wat hem voorprogramma’s van onder andere The Opposites oplevert.

Na zijn deelname aan het TV-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland van Giel Beelen, gaat het snel met de populariteit van Nielson. Hij steelt menig vrouwenhart met zijn Nederlandstalige nummer 'Beauty & De Brains' (2012). Zijn tweede single 'Zo Kan Het Dus Ook' verschijnt een jaar later.

Samenwerking met Miss Montreal

Samen met Miss Montreal brengt hij in april 2013 de single 'Hoe' uit. Dit vrolijke liedje scoort erg goed in de Nederlandse hitlijsten. Dezelfde maand werkt hij ook mee aan het officiele Koningslied, dat werd gecomponeerd voor de inhuldiging van kroonprins Willem-Alexander tot Koning der Nederlanden. Het liedje wordt op 19 april uitgebracht.

Nielson en Bløf

In het najaar van 2013 komen Nielson en de mannen van Bløf met de single 'Mannenharten'. Het liedje is tevens de titelsong van de Nederlandse gelijknamige film.

'Kop In Het Zand'

Nielson begint 2014 ook weer lekker muzikaal met zijn nieuwe single getiteld 'Kop In Het Zand'. Voor dit nummer gooit de zanger het over een andere boeg: hij wil lekker beuken. "Ik had zin om een andere kant van me te laten zien." Meer goed nieuws voor de singer-songwriter: na lang wachten verschijnt in maart 2014 dan eindelijk zijn debuutalbum Zo Van Ah Yeah. In 2015 komt zijn EP Met de tijd mee uit. Nielson breekt met deze plaat zijn imago van 'braafste jongen van de klas'. Hij kiest voor een wat persoonlijkere en rauwere sound. 

Weet je wat het is

In 2016 komt het tweede studioalbum van Nielson uit, Weet Je Wat Het Is verschijnt onaangekondigd. Net als op zijn debuutalbum staan er veel samenwerkingen op de plaat, bijvoorbeeld met Guus Meeuwis, Paul de Munnik en Jiggy Djé. Zijn gitaar is nog steeds nooit ver uit de buurt.