Video

3FM Vrijheidssessie met Lucas & Steve "Vrijheid is voor ons ontwikkeling"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Vrijheidssessie met Lucas & Steve "Vrijheid is voor ons ontwikkeling"

Waar normaal gesproken Bevrijdingsdag groots gevierd wordt door heel het land, is dat dit jaar helemaal anders. In verband met het coronavirus gaan alle evenementen niet door. 3FM werkt samen met de ambassadeurs van de vrijheid, Snelle, Roxeanne Hazes, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam om het Bevrijdingsfestival, in teken van 75 jaar vrijheid, bij jou thuis te brengen. Dit is de vrijheidssessie van Lucas & Steve.

75 Jaar Vrijheid

Vrijheid betekent voor iedereen wat anders. Voor Lucas & Steve staat vrijheid vooral gelijk aan het kunnen ontwikkelen van een ieder, de vrijheid van meningsuiting en de wereld rond kunnen reizen voor optredens. "We mogen doen en laten wat we willen hier in Nederland, en dat is eigenlijk een heel groot voorrecht," voegt het tweetal hieraan toe.

Vrijheidssessie

Speciaal voor de 3FM Vrijheidssessie draaien Lucas & Steve een live set op het bordes van het Provinciehuis in Haarlem. De plek die normaal gesproken als decor dient voor het jaarlijkse Bevrijdingspop op 5 mei.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lucas & Steve in gesprek met hun oma's

Als Ambassadeur van de Vrijheid gingen Lucas & Steve in gesprek met hun oma's om te praten over de tijd van oorlog, waarin er geen vrijheid heerste in Nederland. De boodschap die ze meekregen: "Stilstaan bij hetgeen dat nu gaande is, waarbij teruggedacht kan worden aan die periode. Dat moet altijd worden doorgegeven."

Bekijk de hele reportage hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie