Video

3FM Vrijheidssessie met Roxeanne Hazes: "Ambassadeur zijn was mijn droom."

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Vrijheidssessie met Roxeanne Hazes: "Ambassadeur zijn was mijn droom."

Waar normaal gesproken Bevrijdingsdag groots gevierd wordt door heel het land, is dat dit jaar helemaal anders. In verband met het coronavirus gaan alle evenementen niet door. 3FM werkt samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid, Snelle, Roxeanne Hazes, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam om het Bevrijdingsfestival bij jou thuis te brengen. Dit is de vrijheidssessie van Roxeanne Hazes!

Vrijheid.

Het was natuurlijk de bedoeling dat Roxeanne op 5 mei vier fantastische shows zou gaan geven, daarbij een mooie helicoptervlucht zou maken, maar dat zit er vandaag de dag helaas niet in. Wél is het belangrijk dat we juist vandaag even éxtra stil staan bij het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven. "Ook al voelt het misschien nu niet zo voor iedereen, het is wel zo," legt Roxeanne uit. "Kijk naar degene naast je: Je hebt een naam, je mag gezien worden en er wordt van je gehouden. Dat voelt voor mij heel erg bevrijdend. Ik vind het heel mooi dat we juist in deze tijd de vrijheid doorgeven en dat vieren."

Vrijheidssessie

Speciaal voor de 3FM Vrijheidssessie zingt Roxeanne Hazes haar nummers 'Bonnie & Clyde', 'Kapot' en 'Ik Was Toch Je Meisje' live op het bordes van het Provinciehuis in Haarlem. De plek die normaal gesproken als decor dient voor het jaarlijkse Bevrijdingspop op 5 mei.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een warm bad

Voor Roxeanne is het heel belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij haar shows. Het publiek is heel erg gemengd en omarmen elkaar voor wie ze zijn. Dat maakt het heel bijzonder. "Ik hoor ook vaak dat mensen zeggen: Bij jou naar een show komen voelt echt als een warm bad, waar iedereen lekker zichzelf kan zijn."

"Je vrijheid wordt beperkt, maar niet afgenomen"

"Mijn perceptie van vrijheid is niet veranderd de afgelopen maand omdat ik in gesprek ben gegaan met Salo Muller een overlevende van de Tweede Wereldoorlog. Die mij heel mooi uitlegde dat we met onze geliefden samen in quarantaine zitten. Je vrijheid wordt beperkt maar niet van je afgenomen. Het is een beperking. Ik kan mij dus ergere dingen voorstellen dan het opgesloten zitten met mijn gezin. ik geniet heel erg van de tijd samen met hun."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie