Video

3FM Vrijheidssessie met Snelle: "Ik ben een vrije vogel"

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Vrijheidssessie met Snelle: "Ik ben een vrije vogel"

Waar normaalgesproken Bevrijdingsdag groots gevierd wordt door heel het land, is dat dit jaar helemaal anders. In verband met het coronavirus gaan alle evenementen niet door. 3FM werkt samen met de ambassadeurs van de vrijheid, Snelle, Roxeanne Hazes, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam om het Bevrijdingsfestival, in teken van 75 jaar vrijheid, bij jou thuis te brengen. Dit is de vrijheidssessie van Snelle.

75 Jaar vrijheid

Vrijheid betekent voor iedereen wat anders. Voor Snelle staat vrijheid vooral gelijk aan het kunnen gaan en staan waar hij zelf wil, of dit nou de studio of een festival is. "Vrijheid is voor mij leven," voegt hij hier aan toe.

Vrijheidssessie Snelle

Om deze vrijheid alsnog te vieren treedt Snelle live op vanaf het bordes van het Provinciehuis in Haarlem. Normaal gesproken het decor voor het jaarlijkse Bevrijdingspop op 5 mei. Hij speelt hij zijn nummers 'Reünie' en 'Smoorverliefd' in het teken van 75 jaar vrijheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op missie met defensie

In Nederland is het gevoel van vrijheid erg vanzelfsprekend. Toch is dat niet voor iedereen het geval. "Je weet dat er mensen zijn die zich dagelijks inzetten voor andermans vrijheid, maar toch realiseer je het pas zodra je het van dichtbij ziet." vertelt Snelle over zijn ervaring tijdens een missie op het marineschip. Een reportage die hij samen met het 'Nationaal Comité 4 en 5 mei' maakte.

Bekijk die reportage hieronder terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie