Video

3FM Vrijheidssessie met Kris Kross Amsterdam: "Vrijheid is alles!"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Vrijheidssessie met Kris Kross Amsterdam: "Vrijheid is alles!"

Waar normaal gesproken Bevrijdingsdag groots gevierd wordt door heel het land, is dat dit jaar helemaal anders. In verband met het coronavirus gaan alle evenementen niet door. 3FM werkt samen met de ambassadeurs van de vrijheid, Snelle, Roxeanne Hazes, Lucas & Steve en Kriss Kross Amsterdam om het Bevrijdingsfestival bij jou thuis te brengen. Dit is de vrijheidssessie van Kris Kross Amsterdam.

"Vrijheid is je eigen keuzes mogen maken"

De tijd waarin we leven en wat we nu meemaken is eigenlijk heel abnormaal, hierdoor beseffen we eigenlijk: Wat is vrijheid nou echt? We vroegen het Jordy, Sander en Yuki: "Je wordt in een keer beperkt met alles. "Het idee van vrijheid is het afgelopen jaar veranderd. Voor mij is vrijheid je eigen keuzes mogen maken, dat je in je muziek al je vrijheid kan stoppen zonder bewerkingen."

Vrijheidssessie

Speciaal voor de 3FM Vrijheidssessie draaien Kris Kross Amsterdam een live set op het bordes van het Provinciehuis in Haarlem. De plek die normaal gesproken als decor dient voor het jaarlijkse Bevrijdingspop op 5 mei.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kriss Kross Indonesië

Afgelopen februari (voor de coronamaatregelen ingingen) waren de dj’s in Indonesië voor een korte documentaire als Ambassadeurs van de Vrijheid over hun Indonesische roots. Zowel de opa van Sander en Jordy als de opa van Yuki hebben een link met het land.

Jordy: "Wij zijn met z'n drieën naar Indonesië geweest. Dat wij niet in dienst hoeven, dat wij de keuze hebben om niet in dienst te hoeven dat vind ik wel een goede vorm van vrijheid. Vroeger was dat verplicht. We hebben gezien wat onze opa's daar in Indonesië hebben gedaan en als je niet in dienst wilde moest je naar een strafkamp. Je was verplicht om te vechten, als ik daar nu aan denk vind ik dat verschrikkelijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie