Vera On Track (NTR)
NTR

Robyn: 'Mijn liveshows moeten voelen alsof je in de club staat!'

  1. Nieuwschevron right
  2. Robyn: 'Mijn liveshows moeten voelen alsof je in de club staat!'

Acht jaar lang is het rustig geweest rondom Robyn, maar in oktober was ze terug met haar album Honey. 3FM-dj Vera Siemons skypete met haar over dit album en de clubsfeer die ze wil overbrengen tijdens haar show. In de week van 24 juni geeft 3FM tickets weg voor haar concert in AFAS Live. Houd daarvoor onze socials goed in de gaten!

Trouwe fans

Robyn kreeg mede door haar hits 'Dancing On My Own' en 'Do It Again' een cultstatus, omdat ze popmuziek en de dansvloer bij elkaar bracht. Ze kreeg nooit zoveel mainstream succes zoals Beyoncé en Rihanna, maar haar fans zijn minstens zo toegewijd!

Haar comeback single 'Missing U' klinkt in eerste instantie als een nummer over liefdesverdriet, maar het is eigenlijk een ode aan de fans die haar al die tijd zo trouw zijn gebleven en die ze zo heeft gemist.

Dj set

Vier jaar lange werkte Robyn aan het album Honey en nu is ze bezig met een tour waarbij ze het nieuwe album live ten gehore brengt. Vera vroeg aan Robyn hoe het is om deze muziek live te spelen. Robyn: "I really love performing my new album live. The way it’s made and produced is very easy to play live. But it’s also really exciting to mix it with all the material. It’s mixed and connected like a dj would do. It’s all played live and is kind of structured like a dj set."

Robyn speelt haar show met een liveband, maar als je bij het concert aanwezig bent heb je het gevoel alsof je in de club bent. Vera vraagt of Robyn wellicht ook al een favoriet heeft van deze set. Robyn: "No, I don’t think it works that way. I think you’ll find a way through the material while rehearsing. Some things take on a new shape and soms things stay similar to the record. But... the song 'Love Is Free' seems to be connecting to the audience quite a lot, which is nice!"

Inspiratie uit clubs en het nachtleven

Robyn wil de inspiratie en sfeer uit de clubs en het nachtleven overbrengen op het podium. Tijdens haar shows probeert ze de grens tussen het podium en het publiek te vervagen. Dat is immers ook wat werkt in de clubs en in het nachtleven: jezelf zijn en jezelf uitschakelen van alles om je heen. Robyn: "The main focus is to create something that flows like a good dj set. At least that is what I hope for!"

Het hele gesprek luister je hier terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie