Live Box

Naaz over nieuw werk: “Ik wilde leven, ik wilde de wereld zien”

  1. Nieuwschevron right
  2. Naaz over nieuw werk: “Ik wilde leven, ik wilde de wereld zien”

Naaz stond vanmorgen in de 3FM Live Box om haar nieuwe track 'TAPED' te laten horen aan alle 3FM-luisteraars. Tijd voor Sander om met haar te praten over haar nieuwe werk, onzekerheid en emotionele staat.

Nieuwe track 'TAPED'

Afgelopen vrijdag bracht Naaz haar nieuwe single 'TAPED' uit. Opnieuw een track met een heerlijke eigen sound. In de letterlijke zin gaat de track over het 'afgeplakt' zijn geweest en eindelijk vrij zijn. De track heeft deze naam niet alleen om die reden deze naam gekregen... Ook Naaz haar 'haat' voor piano's is een reden. "Om een of andere reden vind ik de piano gewoon niet zo'n mooi instrument" lacht ze. "Ik vind het dus wel mooi als er tape overheen zit". Maar hoe kwam ze dan op het idee om de piano af te plakken? "Let's go tape my vocals" zei Naaz op een gegeven moment tegen de producer. Waarop werd gereageerd: "Let's really tape something!" Hoe dat klinkt, hoor je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op zoek naar zichzelf in Noorwegen

“Ik wilde leven, ik wilde de wereld zien” lacht Naaz. Maar serieus is ze wel. Normaal sliep en leefde ze in de ruimte waar ze ook muziek maakte. Deze keer pakte ze het anders aan. Naaz ging op zoek naar zichzelf en deed dat samen met schrijvers/producers Askjell Solstrand & Magnus Skylstad uit Noorwegen. Zij wisten haar sound precies zo neer te zetten zoals zij dat voor ogen had.

Het maken van muziek in een andere omgeving gaf haar veel meer rust. Ze kende niemand, leerde nieuwe mensen kennen en vooral zichzelf. “Dit is wie ik ben als ik vanaf 0 begin, als niemand mij kent" voegt Naaz nog toe.

Emotie in muziek

Naaz' eerste EP Bits Of Naaz geeft goed weer hoe de zangeres zich wil voelen, maar haar nieuwe werk gaat laten zien hoe ze zich nou écht voelt. “Ik heb veel meer dingen diep in mij liggen waar ik nog aan moet werken.“ Ze heeft heel wat tranen gelaten en hoopt deze emoties nu over te brengen. Wanneer Naaz zich slecht voelt en iemand anders over vergelijkbare gevoelens hoort zingen dan voelt ze zich juist beter. Het zorgt volgens haar voor verbintenis en een gevoel van herkenning.

Ik heb veel dingen diep in mij liggen waar ik nog aan moet werken

Onzekerheid

"Ik ben een heel onzekere zelfverzekerde persoon. Ik word nooit onzeker van wat mensen over mijn liedjes zeggen, want ik vind het zelf gewoon altijd heel hard.” zegt Naaz aan het begin van het interview. Het is duidelijk dat Naaz trots is op haar werk en er volledig achter staat. Toch zit de 21-jarige zangeres niet altijd zo lekker in haar vel zit als je zou denken.

Ik ben een heel onzekere zelfverzekerde persoon.

Ze heeft namelijk het gevoel dat ze er altijd gelukkig uitziet. Terwijl als je naar heel veel van haar tracks van haar eerste EP kijkt, je veel tracks tegenkomt die helemaal niet zo happy zijn. Het klinkt vrolijk, maar als je goed naar de tekst luistert, hoor je dat het niet zo is.

Zelfs wanneer Naaz voor een volle Paradiso staat denkt ze: "Oh, ze vonden mij verschrikkelijk" Maar al snel volgen de positieve gedachten. "Dat had ik wel eerder kunnen weten, want waarom zouden ze komen als ze mij niet vet vinden?" Zo is het maar net Naaz.

Naaz in de 3FM Live Box

Vanmorgen deed Naaz haar track 'TAPED' live in de 3FM Live Box. Kijk het optreden hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie