3FM nieuws

Naaz is een oude ziel verpakt in een negentienjarig meisje

foto: Instagram @bitsofnaaz
  1. Nieuwschevron right
  2. Naaz is een oude ziel verpakt in een negentienjarig meisje

Het komt niet vaak voor dat de 3FM Talent van de maand ook meteen de 3FM Megahit weet te scoren... Maar met de track 'Words' van de negentienjarige Naaz konden we gewoon niet anders. Vanochtend was ze bij Domien te gast om 'm dan eindelijk een keer live te laten horen.

'Words'

'Words' is online al meer dan drie miljoen keer gestreamd en er stroomt langzaam maar zeker interesse binnen vanuit dat befaamde buitenland. Aan Domien vertelt ze dat ze het zelf nog niet helemaal kan beseffen. "Er gebeurt zo ontzettend veel op dit moment. Maar ik ben zo blij en heb meer dan genoeg energie om het allemaal aan te pakken."

Soms gaat het allemaal een beetje langs haar heen aangezien Naaz het liefst gewoon in haar slaapkamer zit en muziek maakt. "Dan belt m'n manager opeens met dingen die weer zijn gebeurd en dan vind ik dat supervet, maar ga ik daarna ook het liefst weer zo snel mogelijk naar m'n kamer, haha."

Achter de schermen

Naaz deed een paar jaar geleden mee aan Holland's Got Talent waarna de aanbiedingen binnenstroomden. Zo werkte ze samen met Yellow Claw, wat een enorm inspirerende ervaring voor haar was. Toch was het daarna even stil rondom de zangeres. Waarom? "Ik heb bewust twee jaar heel erg achter de schermen gewerkt omdat ik wilde wachten totdat ik er helemaal klaar voor was. Niet alleen qua muziek maar ook mentaal. Ik moest klaar zijn met school, de juiste mensen om me heen verzamelen en precies weten hoe mijn muziek moest gaan klinken. En daar is 'Words' nu het eerste product van."

Stukjes van mezelf

In het gesprek merkt Domien al snel op dat het duidelijk is dat Naaz precies weet wat ze wil en hoe ze dat gaat bereiken. Best wijs voor een meisje van negentien. "Mijn muziek zijn echt stukjes van mezelf die ik uitbreng," laat Naaz weten. "Natuurlijk ga ik me ontwikkelen en breng ik volgens jaar misschien iets heel anders uit, maar dat hoort allemaal bij mij. Het is een translatie van mijn ziel naar geluid."

Zingen, schrijven én produceren

Naast het zingen en schrijven van haar nummers produceert ze ze ook zelf. Een track begint in haar eigen slaapkamer met alleen tekst. Volledig a capella. Als je goed luistert hoor je in 'Words' dan ook geluiden die niet afkomstig zijn van een instrument maar van haar omgeving. Je hoort vogels, handen klappen en zelfs een lepeltje die tegen een theekopje tikt. "In een slaapkamer kan je zonder instrumenten nog steeds iets heel moois creëren door niet te luisteren naar de regels, maar te doen wat jij vet vindt klinken met de geluiden om je heen."

Luister hier het interview met Domien terug

En daar hebben wij niks meer aan toe te voegen. Deze chick weet wel hoe het zit en we moeten haar volgens Domien koesteren. Want voor je het weet verliezen we haar aan het buitenland... 'Words' hoor je deze maand extra vaak voorbij komen, maar speciaal voor 3FM deed ze hem vanochtend ook live.

{npoliveblog message="10546"}
Ster advertentie
Ster advertentie