3FM nieuws

Dans als een monster op 'Frankenstein' van Editors

  1. Nieuwschevron right
  2. Dans als een monster op 'Frankenstein' van Editors

Een tijdje geleden kwam Editors met een nieuwe track genaamd 'Frankenstein'. Het nummer klinkt een tikkie anders dan we gewend zijn van Editors en knalt er vol in. Is een nieuwe setafsluiter geboren? Wij denken van wel. Daarom voegden wij hem toe aan de 3FM playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'A song for the freaks'

Frontman Tom Smith vertelt over het nummer: “A song of joy and escapism - a cartoon song for the freaks, the different and for the night”. Voor de productie van het nummer schakelde de band de hulp in van een oude bekende. Niemand minder dan Jacknife Lee zat weer achter de knoppen en dat deed hij eerder al voor het album 'An End Has A Start.' Gisteren kreeg 3FM-DJ Herman al de primeur voor de nieuwste Editors-track. Check de beelden hieronder!

The Blanck Mass Sessions

Eerder dit jaar bracht de band The Blanck Mass Sessions uit met de single 'Barricades'. Frontman Tom Smith zei in een eerder interview met Drowned In Sound dat 'Barricades' al een tijdje op de plank lag, maar dat de band steeds niet helemaal tevreden was over de uiteindelijke versie: "We vonden het vanaf het begin af aan al een hele fijne track, maar we konden het steeds niet plaatsen. Zo werken we heel vaak met nummers. 'No Sound But The Wind' speelden we bijvoorbeeld ook al heel lang live, maar vonden we tot ons vorige album niet passend op onze platen. Voor 'Barricades' zal dat ook vast een keer zo gaan."

Meer nieuwe muziek?

Check dan de 3FM Now Playing-lijst op Spotify met daarin de nieuwste tracks van o.a. The 1975, Avicii en Lana del Rey. Abonneren is helemaal gratis!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie