3FM nieuws

Editors verzwijgt hun diepste geheimen in nieuwe track

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Editors verzwijgt hun diepste geheimen in nieuwe track

'Barricades' gaat over een koppel dat hun diepste geheimen voor elkaar verzwijgt. De track beschrijft hoe je verliefd kunt worden op tekortkomingen van de ander en dat die donkere kant juist laat zien hoe iemand écht is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album?!

We horen het je denken: betekent een nieuw nummer ook een nieuw album? Nee, helaas niet, maar op 3 mei komt er wel een nieuwe versie uit van Violence die de Britse dj Blanck Mass onder handen heeft genomen. Frontman Tom Smith zei in een eerder interview met Drowned In Sound dat 'Barricades' al een tijdje op de plank lag, maar dat de band steeds niet helemaal tevreden was over de uiteindelijke versie.

"We vonden het vanaf het begin af aan al een hele fijne track, maar we konden het steeds niet plaatsen. Zo werken we heel vaak met nummers. 'No Sound But The Wind' speelden we bijvoorbeeld ook al heel lang live, maar vonden we tot ons vorige album niet passend op onze platen. Voor 'Barricades' zal dat ook vast een keer zo gaan."

Editors in Nederland

De nieuwe versie van het album verschijnt net op tijd voor het optreden dat de band gaat geven op Down The Rabbit Hole deze zomer. Daar zullen ze ongetwijfeld de nieuwe track gaan spelen en misschien ook wel wat van de remakes laten horen...

Heb je nu zin in nóg meer nieuwe muziek? Mooi! Check dan hieronder de 3FM Now Playing-lijst op Spotify en abonneer om up to date te blijven van de allerlekkerste muziek.

Ster advertentie
Ster advertentie