3FM nieuws

Beluister hier 'S.O.S.', het nieuwe nummer van Avicii

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister hier 'S.O.S.', het nieuwe nummer van Avicii

Bijna een jaar na zijn overlijden was er vanavond ineens weer nieuwe muziek van Avicii. Het nummer heet 'S.O.S.' en staat op het album TIM, dat op 6 juni uitkomt.

S.O.S.

Het nummer wordt gezongen door Aloe Blacc, die je eerder ook hoorde op 'Wake Me Up'. Voor zijn dood had Avicii al een groot gedeelte van het nieuwe album klaarliggen. Het is afgemaakt door mensen waar hij eerder al veel mee werkte. Tims familie staat volledig achter de release, aldus zijn vader: "Tims mother and I decided that his music should be released to his fans and people who want to listen to it. We don't want it to be locked in."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In een mini-docu wordt het verhaal achter het nieuwe nummer uitgelegd, inclusief interviews met zanger Aloe Blacc en coproducers Kristopher Fogelmark en Albin Nedler en exclusieve videobeelden in de studio. 'S.O.S.' is een erg persoonlijk nummer waarin de struggles van Avicii naar voren komen. "I think it's a really important topic to approach and to share, especially with his access to ears and hearts", zegt Aloe Blacc: "to give people the words to be able to say they need help."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De opbrengsten van het nummer gaan naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die zijn familie ter nagedachtenis aan hem oprichtte. De stichting richt zich in eerste instantie op aandacht voor psychische problemen en zelfmoordpreventie, maar zal zich in de toekomst ook richten op klimaatverandering, natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten.

Wil je meer weten over het verhaal achter deze nieuwe muziek? The New York Times schreef er een interessant stuk over.

Wees open over je problemen

Sander vroeg in de ochtendshow aan Laidback Luke of hij veranderingen merkt in de dj-scene na het overlijden van de 28-jarige dj. "Ja, absoluut. Ik wil hem daarom ook als voorbeeld gebruiken om duidelijk te maken dat we goed op elkaar moeten letten, echt moeten zeggen wat we voelen. Tegenwoordig zie je vaker mensen zeggen op social media dat ze het effe niet zien zitten, en het is zo'n enorme stap vooruit dat we daar gewoon open en eerlijk in kunnen zijn. Dat we er kunnen zijn voor elkaar tegenwoordig."

Deze week staat 3FM in het teken van #openup, waarin we jongeren stimuleren om hun verhaal te doen en open te zijn over hun psychische klachten. Bekijk de #openup's van o.a. Nadesja en Chiara hier.

Zit je zelf ergens mee of zie je het even niet meer zitten? Klik hier voor hulp, de mensen van 113 en MIND staan altijd voor je klaar.

Ster advertentie
Ster advertentie