Rob & Wijnand en de Ochtendshow
AVROTROSKRO-NCRV

Marloes ging bier drinken met Editors: "Die Britten dronken ons er drie keer uit"

  1. Nieuwschevron right
  2. Marloes ging bier drinken met Editors: "Die Britten dronken ons er drie keer uit"

"Je weet nooit waar de liefde je brengt..." is een uitspraak die je vaak hoort. Dit slaat zeker op 3FM-luisteraar Marloes. Door een match op een dating-app jaren terug is zij via een winactie bij Rob & Wijnand op 3FM terecht gekomen in de studio bij Editors en heeft ze daarna bier gedronken met de hele band. Hoe? Lees verder. "Ik weet nog steeds niet wat ik mee heb gemaakt."

Editors horen? Kaarten scoren!

In de eerste week van de nieuwe ochtendshow van Rob & Wijnand, kon je kaarten scoren voor de show van Editors in Rotterdam. Daarnaast was er ook een hoofdprijs te winnen: naar de studio van Editors in Bristol gaan. Als groot Editors-fan wist Marloes te winnen. Zo vond ze zichzelf in het vliegtuig naar Bristol, onderweg naar haar grote idolen..

Muziek leren kennen via dating-app

Beginnen bij het begin. Marloes (32) en Frank (35) leren elkaar kennen via een app. "Bij het begin van onze relatie zijn Editors heel erg verweven geweest. Op de app hadden we het over onze muzieksmaak. Frank zei: "Ken je Editors?" Maar ik had nog nooit echt van de band gehoord. Maar ja, je wil toch indruk maken" zegt Marloes.

"Dus ik dacht: 'ik ga niet doen alsof ik die band niet ken.' Zo ben ik het toch tof gaan vinden. Daarna zijn we samen naar veel optredens geweest. Pinkpop, Ziggo Dome, Dauwpop. Veel optredens samen meegemaakt."

In de studio

Fast forward naar de dag dat Marloes en Frank naar Bristol vertrekken. Een dag later dan gepland, door het overlijden van koningin Elizabeth. "Alles was zo goed geregeld. Na de vlucht werden we opgehaald door een taxi en naar de studio gebracht. Je loopt naar binnen en ineens staat de volledige band daar al. Ik dacht wow: 'het zijn gewoon echte personen.'

"Het heet The Factory Studio's, zit in een havengebied. Met allemaal loodsen ernaast. Van buiten zou je echt niet verwachten dat een band als Editors daar muziek maakt" zei Marloes. Ook Massive Attack repeteert er soms, IDLES was in de studio ernaast aan het opnemen. "Echt heel apart."

"We gingen lekker op de bank zitten. Ze deelden oortjes uit zodat je de mix kon horen. Ze speelden een set van negen nummers. Sommige tracks van het nieuwe album, maar ze sloten af met wat kneiters." zegt Marloes.

In de studio was het erg warm. Dus het was hard werken voor de band. Daarom gingen ze zich opfrissen, en daarna begon het volgende gedeelte...

Eruit gedronken door de Britten

Marloes en Frank waren in Bristol met maar 13 andere fans. "We hebben vaak vooraan gestaan bij optredens. Maar, de band zo echt spreken was heel uniek. Hele leuke en relaxte gasten." Na het optreden in de studio gingen ze door naar een pub.

"Het klinkt misschien raar. Maar ik was vergeten hoe goed Britten kunnen zuipen. Daar kan ik niets anders dan respect voor hebben. Iedereen werd eruit gezopen. Gin-tonics, shotjes, bier. De open bar werd heel goed benut" zegt Marloes. Naast het stillen van de dorst werd er ook gegeten en gepraat. Veel gepraat met de band. "Ze hebben een hele nieuwe sound toe kunnen voegen aan het album, dat brengt de band naar een heel nieuw niveau" vertelden ze. Het nieuwe album EBM kan je vanaf nu horen.

Rondleiding door Nederland?

"Wij hebben zelf een hond en een zoon. Als ouders heb je toch een beetje moeite om dan zo ver weg te gaan", maar voor frontman Tom Smith voelde dat heel herkenbaar. "We hebben elkaar zelfs foto's van onze honden laten zien. Je hebt dan echt geen idee dat je met een artiest aan het praten bent waar je zoveel bewondering voor hebt."

Editors hebben hun favoriete pub aan Marloes en Frank laten zien, maar gaat dit ook andersom gebeuren als ze optreden in Nederland? "Tom zei van wel. Dat hij dat voor of na het optreden in Rotterdam wel zou willen zien. Je weet het nooit." Goals.

Over Rob & Wijnand en de Ochtendshow

3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman geven elke dag de broodnodige sprong uit je bed met het laatste nieuws, een lekkere bak aan goeie muziek en natuurlijk altijd gezelligheid: iedere werkdag te horen op 3FM van 06:00 tot 09:30 uur. Volg ze op Instagram en TikTok.

foto: NPO 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie