Interview
NTR

Tom Smith over 20 jaar Editors: "I feel old!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Smith over 20 jaar Editors: "I feel old!"

Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Ziggo Dome, en niet te vergeten de 3FM Exclusive: aan die mooie lijst van shows zie je al dat Editors een van de meest geliefde moderne rockbands van Nederland is. Dit jaar viert de band hun twintigste verjaardag. 3FM sprak met frontman Tom Smith om het te vieren.

In 2002 begonnen vier jonge studenten in Birmingham samen een band, toen nog onder de naam Pilot. Na een paar naamsveranderingen bleek Editors de naam die het beste bleef hangen, en inmiddels zijn we al twintig jaar, zes albums en vele liveshows verder.

Om de verjaardag van de band te vieren én in het kader van de aanstaande Zeroes Request op 3FM (breng hier je stem uit!), sprak 3FM met Editors-frontman Tom Smith over het prille begin van de band, Editors’ bijzondere relatie met het Nederlandse publiek, en het geheim achter langdurig succes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe voelt het om te horen dat je band twintig jaar oud wordt? "I feel old, obviously!" antwoordt Tom. Hij heeft inmiddels een tienerzoon, en is samen met zijn band bezig aan alweer het zevende Editors-album. De zanger is heel erg trots dat ze het al zo lang volhouden: "I think to do it for that length of time, you must be doing something right."

Lowlands zonder instrumenten

Tom vertelt ook over de allereerste show van Editors in het buitenland, in 2005: "The first time we ever left to play the UK was a festival called London Calling at Paradiso." In Amsterdam, dus!

Datzelfde jaar stonden ze op Lowlands, maar toen kregen ze te maken met de grootste nachtmerrie van iedere tourende band: "Our gear didn't turn up." Alle instrumenten en apparatuur van Editors was op het vliegveld in Londen blijven staan. Hoe de band dat oploste, en hoe dat zorgde voor de bijzondere band tussen Editors en de Nederlandse fans, dat zie je in het interview.

Kijk het hele interview hierboven, of klik op deze link.

Je kunt nu stemmen op je favoriete muziek uit de jaren nul voor Zeroes Request! Lever je stemlijstje in via deze link.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie