3FM nieuws
NTR

Declan McKenna draait exclusieve preshow dj-set met Vera

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Declan McKenna draait exclusieve preshow dj-set met Vera

Declan McKenna is terug in Nederland voor twee uitverkochte shows. Momenteel toert hij met zijn nieuwe album What Happened On The Beach, maar na zijn optredens transformeert Declan in zijn dj alter ego Darles Chickens. Net voor zijn show in Paradiso in Amsterdam trakteerde Declan 3FM-dj Vera Siemons op een set met zijn favoriete tracks die niet mogen ontbreken op zijn afterparty.

Muzikale invloeden en lol heben

Declan maakt al snel één ding duidelijk. Hij is geen professionele dj. Declan maakt al muziek sinds zijn tienerjaren, maar zet nu zijn eerste stapjes als dj. Plezier staat voorop tijdens zijn afterparty. Verwacht dus geen perfect gemixte tracks. Soms loopt er wat mis. Maar dan komt ie er ook mee weg. Hoe? Door met vol enthousiasme mee te zingen en dansen met het publiek. Declan vindt het niet belangrijk dat alle tracks in perfecte overgangen zijn gemixt. Hij vindt het veel leuker om met zijn vrienden te feesten achter de dj-boot en te zien dat z'n fans lol hebben.

Een goeie tracklist staat wel voorop. Zo heeft LCD Soundsystem een enorme invloed op zijn eigen sound als muzikant en gaat er geen after voorbij zonder dat hij een Soulwax remix draait. Maar ook echte club bangers van bijvoorbeeld SOPHIE en Charli XCX mogen niet ontbreken.

Check hier het interview met dj-set van Declan McKenna!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe gaat zo'n afterparty met Declan McKenna eraan toe? Heerlijk chaotisch in een club stampvol met fans!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Win een gesigneerde tourposter van Declan McKenna!

Ben je fan van Declan en wil je het perfecte aandenken aan zijn shows in Nederland? Check hier hoe de exclusieve gesigneerde poster van jou kan zijn!

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00 uur tot 22:00 uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie