3FM nieuws

Editors pakt de 3FM Megahit met 'Vibe'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Editors pakt de 3FM Megahit met 'Vibe'

In verband met de 3FM Top 1003 van deze Eeuw was er geen 3FM Megahit, en daarom deze week een keiharde comeback. Editors heeft namelijk een nieuwe single, 'Vibe', gedeeld. Met 'Vibe' kiest de Britse band voor een iets andere vide dan voorheen. De 3FM-dj's zijn in ieder geval enthousiast en hebben de plaat gekroond tot 3FM Megahit. De nieuwste single 'Vibe' hoor je daarom deze hele week extra vaak voorbij komen.

'Vibe'

De vierde single van het later deze maand te verschijnen album EBM heeft voor Editors-begrippen een zeer afwijkende sound. De Britse stadionrockers hebben sinds dit jaar een nieuw bandlid: Benjamin John Power, beter bekend van Blanck Mass; een elektronisch soloproject, nadat hij de band heeft bijgestaan bij hun meest recente volledige album Violence uit 2018. "Na al vijf jaar met de band te hebben gewerkt, leek lid worden van Editors meer een natuurlijke vooruitgang dan een beslissing die moest worden genomen", aldus Power in een verklaring.

De industriële invloed van het nieuwe bandlid is direct duidelijk, want er komen de nodige gemixte sounds voor in het nummer. Toch ligt de nadruk op gitaren en de kenmerkende stem van leadzanger Tom Smith. Daarmee zal de plaat ongetwijfeld een klapper zijn.

EBM

'Vibe' is de nieuwste release van hun aanstaande album, EBM, dat op 23 september uitkomt. EBM wordt het eerste album sinds Blanck Mass zich bij de band voegde. Frontman Tom Smith stelt: "Ben is zeker een stoot adrenaline geweest in ons creatieve proces."

De nieuwe single is een voorproefje van het nieuwe album dat is geïnspireerd door duistere synthpop uit de eighties met een catchy twist, gecombineerd met een moderne sound. Het volgt de eerder uitgekomen albumtracks 'Heart Attack', 'Karma Climb' en 'Kiss'.

Check het nummer hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie