Podcasts
NTR

Babs bij De Lesbische Liga Podcast: “Mensen horen elk woord dat je zegt”

foto: Babs
  1. Nieuwschevron right
  2. Babs bij De Lesbische Liga Podcast: “Mensen horen elk woord dat je zegt”

Rapper Babs, die je kent van haar liedje 'Die/Hun', is deze week te gast bij De Lesbische Liga Podcast. Ze praat met hosts Vera en Annefleur over queer puber struggles, representatie en kwetsbaarheid in haar muziek.

Momenteel tourt Babs heel Nederland rond met de Popronde, is ze hiervoor tot een van de 3voor12-talenten uitgeroepen en heeft ze inmiddels alweer twee EP’s op haar naam staan. De rapper en producer gaat dus lekker. Afgelopen week schoof ze aan bij De Lesbische Liga Podcast, een podcast over queer representatie in media, om met presentatoren 3FM-dj Vera Siemons en televisiemaker Annefleur Schipper te praten over queer puber struggles, polyamorie en natuurlijk haar muziek.

Ongemakkelijk dichtbij

Met nummers als ‘Bennie Boos’ en ‘Beetje Bi’ heeft Babs inmiddels al aardig wat fans achter zich staan. Dat de nummers in het Nederlands zijn, is volgens de rapper niet onbelangrijk: “Ik heb heel lang in het Engels geschreven en dat was een heel ander soort muziek. Je merkt dat als het in het Nederlands is, mensen elk woord wat je zegt horen. Het is eigenlijk veel persoonlijker, teksten komen sneller binnen. Ik hou er ook wel van als het soms ongemakkelijk dichtbij komt".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gebruik je stem

Mensen luisteren als artiest naar wat je te zeggen hebt, en juist die kwetsbaarheid riep wat op in Babs: “Toen dacht ik: je hebt een stem als artiest, zet hem dan ook in om iets te vertellen. Ik probeer echt een boodschap in m’n muziek te stoppen, dus ik wil ook echt dat mensen er iets aan hebben of er iets uit kunnen halen. Als je dan hoort dat dat zo is… Dat is alles wat je wil”.

Muziek met een boodschap is dus belangrijk voor Babs. Ze rapt in haar nummers over haar biseksualiteit, feminisme en prestatiedruk. Benieuwd hoe Babs haar middelbare schooltijd als queer-puber heeft ervaren en of er misschien nog wel een liedje over polyamorie aan zit te komen? Luister dan de gehele podcast via je favoriete podcast app of hier via de 3FM website.

#3 - ‘October Passed Me By’ (met Babs) (S06) - De Lesbische Liga Podcast

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie