Meer NPO

De Lesbische Liga Podcast

De Lesbische Liga Podcast

De Lesbische Liga Podcast

? Annefleur en Vera loodsen je door het landschap van lesbische media-aanbod heen in ‘De Lesbische Liga’ podcast! Lekker met de lesbi’s dus, maar ook met de B’s en Q’s want in de Liga is iedereen welkom. Samen met jou bespreken we de series die ons nu opvallen, bijzondere Queer vrouwen en maken de balans op: wat is waar van wat wordt vertoond en wat zit er harder naast dan hetero’s die vragen "wie het mannetje’ in de relatie is”. Meepraten? ? DM ons op Instagram of Twitter via @lesbischeliga (en vergeet niet te abonneren/volgen in je favoriete podcast app!)

afleveringen

#10 - ‘Happiest Season’ (met Claudia de Breij) (S02)

Vrijdag 11 december 2020 - 11:30 uur

DE LIGA DUURDE NOG NOOIT ZO LANG! ? Het is de seizoensfinale en meis, Claudia de Breij die is erbij! ?Nu 2020 tot een einde komt is dat ook zo voor seizoen 2 van de Lesbische Liga. En we’re going out with a bang! ? We bespreken de nieuwe kerstklassieker ‘Happiest Season’ met Kristen Stewart en Mackenzie Davis én we hebben een extra lange Lesbi-Aan-De-Lijn met niemand minder dan de geweldige Claudia de Breij! ? Van Princess Diana tot Emma Thompson, de Roze Wolk, queer uitgaan, uit de kast komen, tot aan waarom het belangrijk is om te staan voor wie je bent: we bespreken het allemaal met Claudia! Ook nemen Vera en Annefleur je zoals getrouw mee in het Lesbiaans Lexicon, hebben ze het over kerst en lesbi hebben, waarom Kristen Stewart met Aubrey Plaza had moeten eindigen én geeft Vera weer muzikale tips. ? De allerlaatste Lesbische Liga van seizoen 2 wacht NU op je! Fijn en gezonde feestdagen lesbi’s!

Vermeldingen in deze podcast:

- Happiest Season, bij het publiceren van deze podcast legaal te zien in Nederland via Apple en via Pathe Thuis
- Disclosure, te zien via Netflix
- La Vie D’Adele, te huur via Apple
- Torch Song Trilogy

DM je vragen/liefdesbrieven en andere opmerkingen naar @lesbischeliga op Twitter of Instagram. Heb je geen social media maar wil je wel reageren? Mail dan naar lesbischeliga@gmail.com! ?

PS: Vergeet niet een goede recensie achter te laten!

#9 - ‘The Miseducation of Cameron Post’ (met Merel Wildschut) (S02)

Vrijdag 27 november 2020 - 11:19 uur

HEARTBROKEN. ? Nog steeds. Door de prachtige film ‘The Miseducation of Cameron Post’ (2018). Een Amerikaans indie drama over homogezingskampen met Chloë Grace Moretz in de hoofdrol. Gelukkig is er naast deze bitterharde realiteit ook goede 90’s fashion, de nodige lesbi-spanning en fantastisch acteerwerk. Én genoeg (awkward) momenten om onszelf in te herkennen en mee voor schut te zetten in deze episode. ¯\_(?)_/¯

Lesbi aan de Lijn is Mereld Wildschut van De Groene Meisjes! ? Met onze favoriete blogger en bospot hebben we het over samenwonen volgens de lesbische kalender, het ANWGay-lidmaatschap en er gaat weer top-energie getopt worden met uitspraken als “Ik dacht meteen: die is van mij!”.

Vermeldingen in deze podcast:

- Happiest Season, onmogelijk legaal te zien in Nederland helaas ? (Een Hulu exclusive)
- The Miseducation of Cameron Post, te huur via Vitamine Cineville en Apple
- Kajillionaire, draait op dit moment in de betere filmhuizen

(En omg, wie is de Grote Gast in onze seizoensfinale? Luister naar de hint op het einde. ?)

DM je vragen/liefdesbrieven en andere opmerkingen naar @lesbischeliga op Twitter of Instagram. Heb je geen social media maar wil je wel reageren? Mail dan naar lesbischeliga@gmail.com! ?

#8 - ‘Easy’ (met Hanna van Vliet) (S02)

Vrijdag 13 november 2020 - 11:31 uur

EXTRALANGE AFLEVERING! ?? Je hoeft je niet te vervelen tijdens je corona-wandelingetje, want de favoriete Easy-episode allertijden van Vera wordt in deze aflevering besproken. Jacqueline Toboni (Finley in Gen Q) steelt je hart en we hebben het over dodelijke deeplikes bij je ex, Slobgate, het woord ‘K*tje de Bruin’ uit het Lesbiaans en ohja: er is een queer kerstfilm op komst met KRISTEN STEWART! ?

Jullie gebeden zijn gehoord want niemand minder dan opperlesbi Hanna van Vliet is onze Lesbi aan de Lijn. Wij dachten: ontzettend leuk! Hanna dacht: mooie kans om Vera en Annefleur te roasten. ?

Vermeldingen in deze podcast:
- Easy S03E3, te zien via Netflix
- ANNE+, te zien via NPOstart.nl
- Selfmade Man, te volgen via instagram.com/selfmademanseries

DM je vragen/liefdesbrieven en andere opmerkingen naar @lesbischeliga op Twitter of Instagram. Heb je geen social media maar wil je wel reageren? Mail dan naar lesbischeliga@gmail.com! ?

#7 - ‘Disobedience’ (met Leonne Stentler) (S02)

Vrijdag 30 oktober 2020 - 11:30 uur

HEEFT ER IEMAND MEER TOPENERGIE DAN RACHEL WEISZ? ???? Dacht het niet. En we zijn dit keer zelfs gezegend met maar liefst twee Rachel’s want we bespreken de film DISOBEDIENCE uit 2017, waar Rachel McAdams en Rachel Weisz de hoofdrollen vertolken. Hoewel de film bedrukkend is, mag dat onze lesbische pret niet drukken - dus duiken Vera en Annefleur vol in deze film en spuwen ze weer filmfeitjes, queer trivia en onzinnige statements over fashion. ?

Verder hebben we het over uit de kast komen bij je vrienden, je vriendin je partner noemen, de laatste lesbische nieuwtjes en doen we EINDELIJK uit de doeken of Vera en Annefleur nou exen zijn of niet! Als laatst bellen we met voetbal-analist en podcastmaker Leonne Stentler over haar favoriete series, personages en haar weg naar zelfacceptatie.

Vermeldingen in deze podcast:
- @hotmessbian: Instagram-account voor leuke lesbische meme’s!
- @hikingdykes_amsterdam: Instagram-account voor wandelingen!
- 1920 Clubhouse: de podcast van Leonne en Hassnah

DM je vragen/liefdesbrieven en andere opmerkingen naar @lesbischeliga op Twitter of Instagram. Heb je geen social media maar wil je wel reageren? Mail dan naar lesbischeliga@gmail.com! ?

#6 - ‘Carol’ (met Jaike Belfor) (S02)

Vrijdag 9 oktober 2020 - 11:30 uur

INVITE ME ROUND WON'T YOU? We bespreken een moderne klassieker, eentje die iedereen sowieso heeft gezien en waar een extreme fancult (!) omheen is inmiddels. We hebben het over CAROL uit 2015 met de pakken-koningin van de wereld Cate Blanchett en Rooney Mara! ??

Annefleur heeft uren het internet afgespeurd voor de allerbeste filmweetjes over Carol en Vera deelt haar ongezouten mening. Ook zijn we op zoek gegaan naar de beste lesbische uitgaansgelegenheden, hebben we een gastbijdrage van Rivkah op het Veld, is er een nieuwe toevoeging aan het Lesbiaans en bespreken we belangrijke vragen omtrent "scharen". ? Als kers op de taart bellen we met lesbi-aan-de-lijn Jaike Belfor, die je natuurlijk kent van Celblok H en Wie Is De Mol.

De mockumentary waar het in deze podcast over gaat, check je via https://www.carolsupportgroup.com

DM je vragen/liefdesbrieven en andere opmerkingen naar @lesbischeliga op Twitter of Instagram. Heb je geen social media maar wil je wel reageren? Mail dan naar lesbischeliga@gmail.com! ?

#5 - ‘Imagine Me & You’ (met Anne-Marie Rozing) (S02)

Vrijdag 25 september 2020 - 11:30 uur

YOU’RE A WANKER NR. 9!!! ? IMAGINE ME & YOU (2005) is volgens jullie dé romcom die zeker in het lesbi basispakket thuishoort. Hoog tijd dus om deze parel te bespreken! De aflevering zit vol met groene vingers, schreeuwende vrouwen, fetisjerende hetero’s, hoe je les/bi’s kan herkennen en de vurige verliefdheid tussen Lena Headey en Piper Perabo?.

Ook is “ga bij een voetbalteam!” het advies van onze Lesbi-Aan-De-Lijn: Anne-Marie Rozing (Q-Music). Op welke plek komt zij op het scorebord van ‘snelst samenwonende lesbiennes’? ? Vragen/opmerkingen/complimenten of relatieroddels voor de Liga? DM ons op @lesbischeliga via IG of Twitter. ? En vergeet niet te reviewen! ???? Thanks voor het luisteren! Liefs Vera en Annefleur x

#4 - ‘San Junipero’ (met Valerie Bisscheroux) (S02)

Vrijdag 11 september 2020 - 11:45 uur

Aardbeienseks? Potje potent? ? De Liga duikt weer even in het Lesbiaanse woordenboek. Geen moeite! Maar vooral is er (tot grote vreugde van Annefleur) gekeken naar een legendarische Black Mirror-aflevering! ALL. THE. FEELS. ?? En voor iedereen die ons in Caps Lock “ANNE+” blijft DM’en: regisseur van die serie, Valerie Bisscheroux, is onze Lesbi aan de Lijn! ?? Het toeval wil dat zij en Vera leuke herinneringen aan (gay) uitgaan ophalen. ???? Luister nu en vergeet ons niet te volgen op Twitter of Instagram via @lesbischeliga. Óf stuur een mail naar pottenkijkers.fm@gmail.com!

#3 - ‘Jenny’s Wedding’ (met Monique van Loon) (S02)

Vrijdag 28 augustus 2020 - 11:45 uur

HÉT DIEPTEPUNT VAN DE LIGA ? We bespreken (op jullie verzoek) namelijk “Jenny’s Wedding” (2015). ? Dus pak je vooroordelen-bingokaart er maar vast bij, want we DON’T like all dit. Ook spreken we (culinair) journalist Monique van Loon over biseksuele personages in series én uit de kast komen via FaceTime. Want hoe gaat dat in tijden van (thuis)quarantaine?! ???? Luister nu en vergeet ons niet te volgen op Twitter of Instagram via @lesbischeliga.

#2 - 'Portrait Of A Lady On Fire' (met Shary-An Nivillac) (S02)

Vrijdag 14 augustus 2020 - 11:30 uur

DE ALLERBESTE LESBIFILM OOIT GEMAAKT?! Volgens Vera en Annefleur dan. Misschien komt het door de hittegolf maar dit is misschien wel de heetste aflevering tot nu toe, mede dankzij Adele Haènel.. Verder hebben we het over queer films met je ouders kijken, lesbische cliché's, Etsy shops vol LGBT-spullen, de Gay Palace in Rotterdam én bellen we met niemand minder dan zangeres Shary-An! ? Luister 'm gauw en vergeet niet te abonneren!

#1 - 'A Secret Love' (met Merel van Dongen) (S02)

Vrijdag 31 juli 2020 - 11:35 uur

WELKOM TERUG bij de Lesbische Liga! ? Annefleur en Vera nemen je dit seizoen tweewekelijks mee naar de beste (of slechtste) media waarin lesbische, biseksuele en queer vrouwen gerepresenteerd worden. Dat mag van álles zijn, dus DM vooral je aanbevelingen of slechte voorbeelden naar @lesbischeliga op Instagram of Twitter. ? In deze episode alles over prachtige documentaire ‘A Secret Love’ (let op: spoilers!) en de enige echte Oranje Leeuwin Merel van Dongen is de eerste Lesbi aan de Lijn van het nieuwe seizoen!!! (Unreal. We know.) ???? Happy pride en vergeet niet te abonneren en reviewen!

#8 - Lapse in Judgement (S01)

Dinsdag 23 juni 2020 - 07:00 uur

HET EINDE VAN THE L WORD: GENERATION Q! ? Maar hoe gaat deze cliffhanger verder? Voor wie gaat Sophie kiezen? Zo spannend als de laatste aflevering is, zo onthullend zijn de Tinder-ervaringen van Vera en Annefleur in deze podcast. Is het paprika of paprika? En zingt Lady Gaga nu ineens ook over een droppel? Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Verder is niemand minder dan NOS Studio Sport-presentatrice Rivkah op het Veld onze Lesbi aan de Lijn! Dus ga nu maar gewoon luisteren.

#7 - Lose It All (S01)

Dinsdag 9 juni 2020 - 12:51 uur

GEEN FOUTEN MAKEN LESBI. ? Maar goed, Finley en Sophie doen dat toch met een explosieve aflevering tot gevolg. Danger in paradise voor zo'n beetje iedereen, inclusief ons lievelingsdroppel. We hebben het verder over Pride month, gênante blauwtjes die soms een autorit van 11 uur duurden, de term ‘lipsticklesbo’ - en wat niet veranderd is: we houden nog steeds van ?? België ?? (en missen die stem nog in onze podcast, dus laat van je horen)!

#6 - Loose Ends (S01)

Dinsdag 2 juni 2020 - 11:50 uur

"IEMAND MOET HET DOEN, DIE ALLEREERSTE ZOEN." ? Na korte afwezigheid waarin Vera haar scriptie heeft ingeleverd (hoera!) hebben we als kers op de taart een nieuwe én langere aflevering klaarstaan. We hebben het over eerste verliefdheden én eerste zoenen, waarom vrouwenfeestjes toch vaak zo heftig zijn, we reizen met lesbi aan de lijn Marijn langs de beste en slechtste gaybars van Nederland én we zijn alvast Dani merchandise aan het verzinnen. Met dit keer ook een speciale oproep, want we willen graag jullie zien op Instagram en Twitter: Wat is het lesbische stereotype waar jij eigenlijk gewoon aan voldoet? #noshane! Tag ons en dan bespreken we de allerleukste inzendingen volgende week.

#5 - Labels (S01)

Dinsdag 19 mei 2020 - 11:25 uur

STOP AGE SHAMING! ? Vera en Annefleur worden eindelijk op hun nummer gezet door de luisteraar. Verder doet Vera een boekje open over iemand van de L Word-cast waarop eerst massaal gehaat werd in deze podcast, heeft Annefleur een andere baanbrekende ontdekking bij zichzelf (ook gerelateerd aan ouderdom) gedaan... en wordt er vooral veel gediscussieerd over top-bottoms bij vrouwen. Feit of fabel? ? Je hoort het in de Lesbische Liga!

#4 - LA Times (S01)

Dinsdag 12 mei 2020 - 11:13 uur

EXTRALANGE AFLEVERING VANWEGE GÊNANT (en lang) VERHAAL VAN ANNEFLEUR. ? Genoeg clickbait om je aan het luisteren te zetten? Vera & Annefleur pakken aflevering 4 van The L Word: Generation Q erbij en analyseren de seksscènes, ruzies en natuurlijk lesbische fashion van je favoriete personages. Lesbi aan de Lijn is niemand minder dan Maud Wiemeijer (ANNE+) met haar theorie over waarom we Bette Porter allemaal zo hot vinden. ? Steun deze podcast door te volgen/abonneren! En DM al je vragen via @lesbischeliga op Twitter en Instagram. ? Mixage: Joep Wiertz / @joepmaaktmuziek op Instagram

#3 - Lost Love (S01)

Dinsdag 5 mei 2020 - 11:30 uur

BEVRIEND ZIJN MET JE EX IS EEN MYTHE. Volgens Vera in elk geval. Gaan we weer… ? In de derde (of was het nou vierde?) aflevering van de Lesbische Liga podcast onderzoeken Annefleur en Vera hoe realistisch en herkenbaar het leven is aan de hand van The L Word. Over bevriend (willen) zijn met exen dus, maar ook uitgaan naar de WEINIGE lesbische bars van dit land - en hoe Annefleur in een gaybar probeerde te flirten. Spoiler: dit is heerlijk leedvermaak.

#2 - Less is More (S01)

Dinsdag 28 april 2020 - 16:00 uur

WE KNOW WHO KILLED JENNY! In deze aflevering komt het antwoord waar we 10 jaar op hebben gewacht voorbij. ? Verder hebben Annefleur en Vera het over bevriend zijn met je exen, Lesbian Visibility Day, (hysterische) lesbische feesten - en waarom vrouwen die op vrouwen vallen toch nooit normaal op een stoel kunnen zitten! ? Steun deze podcast door te volgen/abonneren.

#1 - Let's Do It Again (S01)

Dinsdag 21 april 2020 - 09:28 uur

Hier is -ie dan: de allereerste échte aflevering van de Lesbische Liga. ? Waar Annefleur en Vera, hoe kan het ook anders, je samen door de comeback van de iconische serie 'The L Word' loodsen. Het nieuwe seizoen, 'Generation Q', is nu te streamen in NL - en wat vinden we van de eerste aflevering? Wie is ons nieuwe favoriete personage? ? Van geheim kijken in de nacht, tot ExpresZo en babygays: het zit allemaal in deze aflevering! Verder nemen we natuurlijk al jullie (haat)mail door en belt er deze week voor het eerst een guitige lesbienne in. Alles wat je kwijt wil kun je ons DM'en via Twitter of Instagram op @lesbischeliga. ? PS: In deze aflevering gaat het een aantal keer over Net5, maar The L Word kwam vroeger op RTL 8. Foutje!

Hallo met ons!

Maandag 13 april 2020 - 23:39 uur

Ja, hoi! Dit is De Lesbische Liga Podcast. Vera en Annefleur bespreken de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen in de media! Lekker met de lesbi’s dus, maar ook met de B’s en Q’s want in de Liga is iedereen welkom! ? Om te vieren dat het iconische The L Word na jaren weer terug is met een nieuwe seizoen, trappen we deze podcast af met het nabespreken van 'Generation Q'. Suggesties, opmerkingen - of wil je op onze vraag reageren? DM dan via Twitter of Instagram @lesbischeliga.

Fragmenten